Cumhuriyet Kulesi İçin Yasal Süreç Bitti - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Kulesi İçin Yasal Süreç Bitti

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören Belediyesi’nin, Cumhuriyet Kulesi için yaptığı imar değişikliğini reddetti.

10.04.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören Belediyesi'nin, Cumhuriyet Kulesi için yaptığı imar değişikliğini reddetti. Bu kararla birlikte Kule'nin yıkımı yasal olarak kesinleşti.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım kararını şöyle değerlendirdi: "Biz yönetime geldiğimiz tarihten itibaren bu yanlış projenin düzeltilmesi için elimizden gelen çalışmayı yaptık. En yetkili mercii olan Danıştay bu konuda zaten daha önce yıkım kararı vermişti. Biz Keçiören Belediyesi olarak, Danıştay kararı üzerine yeni bir imar düzenlemesi yaptık. Ama Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bizim imar çalışmamızı reddetmesi ile Cumhuriyet Kulesi'nin yıkımı kesinleşmiştir. Reddedilen imar çalışmamız kanunen bir ilçe belediyesi olarak yapabileceğimiz son yasal hamleydi. Ortada zaten büyük bir israf ve görüntü kirliliği vardı. Mecbur kaldığımız bu yıkımla ilçedeki tek büyük görüntü kirliliğinden ve israfın daha da artmasından kurtulmuş olacağız. Zararın neresinden dönülürse kardır. Bu kararın ardından en kısa zamanda ihaleye çıkacak ve yıkım kararını bu yaz uygulayacağız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Kulesi İçin Yasal Süreç Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement