Cunda Mtal'dan Hafıza Teknikleri ve Zihin Haritaları Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Cunda Mtal'dan Hafıza Teknikleri ve Zihin Haritaları Eğitimi

Cunda Mtal\'dan Hafıza Teknikleri ve Zihin Haritaları Eğitimi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Ekibi Üyesi Canan Ulusoy tarafından organize edilen ve 3 gün süreyle Hafıza Teknikleri Uzmanı Cem Gören tarafından verilen eğitim, Cunda Uygulama Otelinde gerçekleştirildi.

16.10.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Ekibi Üyesi Canan Ulusoy tarafından organize edilen ve 3 gün süreyle Hafıza Teknikleri Uzmanı Cem Gören tarafından verilen eğitim, Cunda Uygulama Otelinde gerçekleştirildi.

Öğretmenlere, daha verimli ve kaliteli öğrenme sağlayan teknik bilgiler almalarının yanında, çeşitli uygulamalar yaptırılarak zihin haritaları kullanma yöntemlerini öğrenmeleri sağlandı.

İlk iki gününde Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin tamamına verilen eğitim 3. günün de ise tüm ilçedeki okullarından gelen katılımcılar ile Ayvalık geneline de yaygınlaştırıldı.

Zihin Haritalarının kullanımıyla, daha hızlı ve kalıcı öğrenme sağlandığı bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmış yöntemlerden olduğu öğrenilirken, bilgiyi depolama geri çağırma işlemlerinin güçlendirilmesi, beynin çalışma yapısı gereği geçici durumdaki bilgilerin daha sıkı bağlarla birbirine bağlanıldığı çok geniş veri içerse bile her türlü bilgi tutulduğu yerden hızı bir şekilde geri çağırılabildiği ifade edildi.

Ancak bu işlemlerin sorunsuz bir şekilde uygulanması için, öğrenilen tekniklerin her fırsatta hayata geçirilmesi, gerek günlük hayatta gerekse eğitim ortamlarında yapılan teknik çalışmalarla desteklenmesinin önemine de işaret edildi.

Eğitimlere de katılan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen; "Bu yöntemlerin öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından kullanılması ana hedefimiz olan eğitim kalitemizi yükseltmek yolunda attığımız adımlardan biri olacaktır" hem eğitimi veren Uzman Cem Gören'e hem de etkinliğin gerçekleştirilmesinde emek harcayan öğretmen ve okul idaresine teşekkürlerini iletti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cunda Mtal'dan Hafıza Teknikleri ve Zihin Haritaları Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement