Çüngüş'e Doğa Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Çüngüş'e Doğa Yürüyüşü

Çüngüş\'e Doğa Yürüyüşü

"Doğa ile Bütünleş Sporla Özgürleş" sloganıyla organize edilen Doğa Yürüyüşü'nün ikincisi Çüngüş'ün Media Mahallesi'ne yapıldı.

28.06.2016 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü ve Amed Ekoloji Meclisi'nin "Doğa ile Bütünleş Sporla Özgürleş" sloganıyla bu yıl düzenlediği Doğa Yürüyüşü'nün ikincisi, Çüngüş ilçesi Media Mahallesi'ne yapıldı. 25 Haziran'da saat 07.00'da Sümerpark Ortak Yaşam alanında bir araya gelen 40 doğasever, öncelikle nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgilendirildi, ardından "Doğa ile Bütünleş Sporla Özgürleş" yazılı tişörtler giyip ve şapkalarını takarak, Çüngüş ilçesi Media Mahallesi'ne hareket etti.

Media Mahallesi'nin dere yatağı ve dağlık kısmında gidiş geliş toplam 10 kilometre yol yürüyen doğaseverler, yürüyüş sırasında patika yollardaki tüm çöpleri de topladı.

Doğadaki Sesleri Dinledik

Doğa Yürüyüşü'ne katılan Spor Şube Müdürlüğü eğitmeni Gül Bozkurt, Doğa Yürüyüşü'nün her ayın son haftasında yapıldığını belirtti. Doğa Yürüyüşü'nü insanları stresli kent yaşantısından uzaklaştırmak ve doğadaki güzellikleri görmelerini sağlamak amacıyla yaptıklarını olduğunu ifade eden Bozkurt, "Bugünkü yürüyüşümüzde doğa ile baş başa kalıp doğadaki sesleri dinledik." dedi.

Kentin Stresinden Uzaklaştık

Amed Ekoloji Meclisi üyesi Çilem Akkaya ise bir nebzede olsa bugün kentin stresinden uzaklaştıklarını ve doğayla biraz baş başa kalmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Doğayı anlamaya ve doğayı dinlemeye çalıştık. Buradaki amacımız gelen insanlarla beraber bir ekoloji bilinci oluşturmaktı." diye konuştu. Akkaya, bazı ailelerin çocuklarıyla beraber Doğa Yürüyüşü'ne katıldıklarını belirterek, çocuklarda oluşacak doğa bilincinin önemine dikkat çekti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çüngüş'e Doğa Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement