Cyanogen'e Bir Destektçi Daha ! - Son Dakika
Teknoloji

Cyanogen'e Bir Destektçi Daha !

Cyanogen\'e Bir Destektçi Daha !

Android'i Google'den bağımsız bir platform haline getirmeyi hedefleyen Cyanogen'in artık yeni bir destekçisi daha var. Cyanogen'e destek sağlayan Twitter, Qualcomm, Telefonica firmalarının arasına artık Çinli yarı iletken üreticisi Foxconn'da katıldı.

17.05.2015 21:00

Android'i Google'den bağımsız bir platform haline getirmeyi hedefleyen Cyanogen'in artık yeni bir destekçisi daha var. Cyanogen'e destek sağlayan Twitter, Qualcomm, Telefonica firmalarının arasına artık Çinli yarı iletken üreticisi Foxconn'da katıldı.

Foxconn'un ne kadar yatırım yaptığını henüz iki firma tarafından da açıklanmış değil, ancak duyurudan önce C Turu Fon miktarının 80 milyon dolar seviyesinde iken, yatırımdan sonra 110 milyon dolar gibi bir seviyeye ulaştığı gözlemlendi. Çinli firmanın yaptığı yatırım, Android'in temelerini alan ve aynı zamanda onu karşısına çıkmayı planlayan Cyanogen platformunun geliştirilmesi için kullanılacak.

Firmanın yaptığı açıklamaya göre Cyanogen işletim sistemi, üçüncü parti uygulama geliştiricileri için daha açık, işletim sistemiyle kesintisiz entegre işlev deneyimi sunacak. Cyanogen, Android'in kodlarını ayırıp farklı bir platform sunmanın piyasanın kafasını karıştıracağına inanmıyor. Firma bu söylenenlerin aksine, Android ve iOS'un arkasından üçüncü sırada olacağından emin.

Cynagen ve Cynagen Mod nedir, ne işe yarar bundan bahsetmek gerekirse de;

Android açık kaynak koda sahip, geliştirmeler açık, bir işletim sistemi olduğu için bu konuda geliştiriciler işletim sistemini sürekli olarak geliştirilmektedir. Steve Kondik yani Cyanogen ise bu geliştirmeleri profesonellik ile yerine getiren birisidir. Yaptığı güncellemeler, iyileştirmeler ve yenilikler yüzbinlerce kullanıcı tarafından merakla takip edilmektedir. Cyanogen Mod'un bizlere getirmiş olduğu yenilikler ve geliştirmeler sebebi ile bu ROM şimdiden birçok kişinin gözdesi haline gelmiş durumdadır.

CM Mod'un bize getirdiği bazı yeniliklerden bahsetmek gerekirse eğer;

Sistemin sahip olduğu belleği daha az ve verimli kullanmasına yardımcı olur.

Eğer telefonunuzun ekranı kapalıysa ses açma tuşuna basılı tutunca çalan müziği değiştirmenizi sağlar.

Bazı telefonlarda daha fazla batarya performansı sağlamaktadır.

Cihazınızı tamamen yedeklemenize yardımcı olur ve bir dokunuş ile sistemi kurtarmanıza olanak sağlar.

Tema değişikliklerini daha kolay bir şekilde gerçekleştirmenize olanak sağlar.

Cyanogen bunlarla da sınırlı kalmamış ve diğer geliştiricilerin de geliştirdiği faydalı uygulamaları Cyanogen Mod'a dahil etmiştir. Ortak bir ürünün akımı olarak da kabul edilen Cyanogen Mod bugün dünyadaki en popüler ROM'lardan bir tanesi olarak bilinmektedir.

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com

Son Dakika Teknoloji Cyanogen'e Bir Destektçi Daha ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement