D-8 4. Sanayi Bakanları Toplantısı Tahran'da Başladı - Son Dakika
Güncel

D-8 4. Sanayi Bakanları Toplantısı Tahran'da Başladı

D-8 4. Sanayi Bakanları Toplantısı Tahran\'da Başladı

Gelişen Sekiz Ülke 4. Sanayi Bakanları Toplantısı Türkiye, İran ve Bangladeş Sanayi Bakanlarının katılımıyla Tahran'da başladı.

28.01.2015 09:14  Güncelleme: 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) 4'üncü Sanayi Bakanları Toplantısı Türkiye'den Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla başkent Tahran'da başladı.

Parsian Azadi Otel'de gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan D-8 Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, ekonomik işbirliği için yeni alanları ve D-8 bünyesinde ekonomik işbirliğinin durumunu değerlendirdi.

D-8 üye ülkelerden özel sektör ve kamu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen ilk iki gün ki görev gücü toplantılarını son derece olumlu değerlendiren Musavi, "D-8 ülkeleri arasında ortak yatırımlar ve projelerle ekonomilerimizi kalkındırmada önemli katkılar sağlayabiliriz. Ancak özel sektörün katılımı olmadan bu projeleri gerçekleştiremeyiz. Bu nedenle tüm üye ülke hükümetlerinin özel sektörlerin uluslararası yatırımlar yapabilmeleri için gerekli zemini ve işbirliği olanaklarını hazırlayacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade de toplantıda yaptığı konuşmada D-8 ülkeleri içerisinde İran, Türkiye ve Malezya gibi sanayi alanlarında gelişmiş olan üyelerin tecrübelerini diğer üyelere aktarmasının gerekliliğine işaret etti.

D-8 gibi diğer bölgesel oluşlarla işbirliğine gidilebileceğine işaret eden Nimetzade, "Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve Şanghay İşbirliği Örgütü gibi diğer bölgesel kuruluşlarla işbirliği yaparak D-8 üyesi bazı ülkelerin karşı karşıya olduğu bir çok sorunu çözebiliriz" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, İran, Türkiye ve Bangladeş bakan düzeyinde katılırken, diğer üye ülkeler büyükelçi ve temsilci düzeyinde katılıyor. Önceki iki gün boyunca üye ülkelerin kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen "Görev Gücü Toplantıları"nın sonuçlarının ele alınacağı toplantının sonunda bir bildiri yayınlanması bekleniyor. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel D-8 4. Sanayi Bakanları Toplantısı Tahran'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement