Dalaman'ın Kalkınma ve Gelişim Planı Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Dalaman'ın Kalkınma ve Gelişim Planı Hazırlanıyor

Dalaman\'ın Kalkınma ve Gelişim Planı Hazırlanıyor

Dalaman Belediye Başkanı Şaşmaz: "Kükürtlü su kaynaklarımızı, dünya güzeli koylarımızı, sığla ormanlarımızı hem korumamız hem de ekonomimize kazandırmamız gerekiyor"

09.07.2014 13:18

Dalaman'ın 50 yıllık kalkınma ve gelişim planının hazırlanması için yapılan çalışmalar kapsamında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünden 3 öğretim üyesi, incelemelerde bulunmak üzere Dalaman'a geldi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Genel Müdürü Nevzat Duru, Planlama Şehir Plancılığı Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Baba ve Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, ilçede incelemelerde bulundu.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, yaptığı açıklamada, Dalaman'ın Türkiye'nin en güzel ilçelerinden olduğunu söyledi. Dalaman'da birçok doğal güzelliğin olduğunu, ancak bunlardan yeterince faydalanamadıklarını ifade eden Şaşmaz, şunlar kaydetti:

"Bu güzelliklerimizi koruyarak kullanmaya başlamamız lazım. Kükürtlü su kaynaklarımızı, dünya güzeli koylarımızı, sığla ormanlarımızı hem korumamız hem de ekonomimize kazandırmamız gerekiyor. Turizmden yeteri kadar faydalandığımız takdirde Dalaman olarak Türkiye'nin en gelişmiş ilçeleri arasına girebiliriz."

Şaşmaz, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile çalışma içine girdiklerini ve Dalaman'ın 50 yıllık kalkınma ve gelişme planını hazırlamak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Proje çalışmalarına başladıklarını anlatan Şaşmaz, her yıl yapılan çalışmaların ve gerçekleştirilen projelerin halkla paylaşacaklarını dile getirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dalaman'ın Kalkınma ve Gelişim Planı Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement