Danimarka'da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Danimarka'da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Danimarka'da Kutlu Doğum Doğum Haftası, Albertslund şehri tiyatro binasında kutlandı.

20.04.2014 14:59

Danimarka'da Kutlu Doğum Doğum Haftası, Albertslund şehri tiyatro binasında kutlandı.

Kutlu Doğu Platformu ve Danimarka Türk Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen kutlamada, Türkiye'nin yeni Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez Türk toplumu ile ilk büyük buluşmasını gerçekleştirmiş oldu. Büyükelçi Dönmez, salonun girişinde yaptıkları yemek ve tatlıların satışını yapan kadınlarla sohbet etti, yeni Danca Kuran-ı Kerimi inceledi. İstiklal Marşı ve Sedat Aydınlı'nın okuduğu Kuranı Kerim ile başlayan kutlama, Kuran'ı Kerim'in Danca mealinin tanıtımı ile devam etti. Tanıtımda DHA'nın, kitabın hazırlanışında emeği geçenlerle yapmış olduğu röportajlar gösterildi.

Danimarka Türk Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinde Tülcay Taş yaptığı konuşmada kutlamanın hazırlanışında emeği geçenlere teşekkür etti. Din Müşaviri ve Vakıf Başkanı Doç.Dr. Ahmet Onay, yaptığı konuşmada, camilerin artık sadece ibadet ve erkeklerin buluşma yeri olmadığını, kadın, genç  ve çocukların, sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirdikleri alanlar olduğuna dikkat çekerek, Kuran-ı Kerim'in Danca meali ve camilerdeki gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Ahmet Onay, Danimarka'ya geldiğinde 13 bin olan cemaat sayısının 21 bine yükseldiğini 2 bin 500 öğrencinin kuran kursu aldığını söyledi. Ahmet Onay Kuran kursuna katılanların sadece Kuran-ı Kerim dersi değil, Türkçe anadili, kültür ve uyum dersleri aldıklarına dikkat çekti.

GÜL SAMİMİYETTİR

Büyükelçi Mehmet Dönmez de, Kutlu Doğum Haftası gibi kutlamaların, örf ve adetlerimizi yeni nesillere aktarma ve öğretme açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Dönmez, şöyle dedi:

"Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımız'ın 'Gül samimiyettir' ifadesi çok yerinde seçim olmuş. Çatışmaların olduğu günümüzde samimiyetin önemini daha iyi anlıyoruz. Yanı başımızda Suriye'de binlerce din kardeşimizin öldürüldüğünü, yurtlarından koparıldıklarını görüyoruz. Başka bölgelerdeki benzeri olaylar da bize gönülden yaralıyor. Hz. Muhammed'in yol gösterici yaratıcılığını rehber edinmemiz gerekiyor. Burada, Danimarka'daki insanlarımızın da yakın, dostluk ilişkileri içinde çocuklarına daha iyi bir gelecek bırakmalarını diliyorum."

Kutlama, çocukların, okudukları hadisler, şiirler, Kuran-ı Kerim ve dualarla devam etti. Kutlamada Sedat Aydın ve Kerem Bilgiç'in okuduğu çifte ezan yanı sıra, bir kız öğrencinin ağlayarak okuduğu şiir salondakileri duygulandırdı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı kutlama dualarla son buldu. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka'da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement