Danone Uluslar Kupası'nda Türkiye Finali Heyecanı Başlıyo - Son Dakika
Güncel

Danone Uluslar Kupası'nda Türkiye Finali Heyecanı Başlıyo

81 ilden ve K.K.T.C.'den 1500'e yakın minik sporcu bu yıl Türkiye'yi, Brezilya'da oynanacak Danone Uluslar Kupası Dünya Finali'nde temsil etme hakkı kazanmak için sahaya çıkacak.

15.04.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye’de  2003 yılından bu yana T.C.Milli Eğitim Bakanlığı ve 2011 yılından bu yana T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı önderliğinde düzenlenen “ Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği” bu yıl 14 - 18 Nisan 2014 tarihleri arasında Antalya Side’de gerçekleştirilecek. 81 ilden ve KKTC’den 1500’den fazla çocuğun katılacağı turnuvanın şampiyonu Türkiye’yi Kasım ayında Brezilya’da düzenlenecek Danone Uluslar Kupası Dünya Finali’nde temsil edecek. Dünya Kupası’nının hemen ardından Sao Paolo’da gerçekleştirilecek Dünya Finali’nde minikler efsanevi futbolcularla aynı sahalarda top koşturacak.

Danone Uluslar Kupası, dünyanın FIFA onaylı 10-12 yaş kategorisindeki ilk uluslararası çocuk futbol organizasyonu olma özelliğini taşıyor. 40’a yakın ülkeden 11-12 yaş grubundaki 2,5 milyondan fazla çocuğu futbolla buluşturan dev organizasyonda minik sporculara efsanevi futbolcu Zinedine Zidane hamilik ediyor. Danone’nin mümkün olan en fazla sayıda kişinin sağlığına gıda yoluyla katkıda bulunma misyonu çerçevesinde Danone Uluslar Kupası tüm dünyada çocukları spora teşvik ederken sağlıklı fiziksel gelişimlerine ve doğru beslenme alışkanlıkları edinmesini de destekliyor. "Hayallerinize İnanın!" sloganıyla dünya çocuklarını kucaklayan bu büyük organizasyon, farklı kültürleri bir araya getirerek, çocukların saygı ve sevgi çerçevesinde, centilmence futbol oynayabilecekleri bir turnuva ortamı yaratıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Danone Uluslar Kupası'nda Türkiye Finali Heyecanı Başlıyo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement