Dap'tan Hayvancılığa Destek - Son Dakika
Yerel

Dap'tan Hayvancılığa Destek

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresince, "Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarları" projesi kapsamında Erzurum'un Oltu ve Hınıs ilçelerinde kurulacak pazarlar için 3,95 milyon lira destek sağlanacağı bildirildi.

24.12.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresince, "Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarları" projesi kapsamında Erzurum'un Oltu ve Hınıs ilçelerinde kurulacak pazarlar için 3,95 milyon lira destek sağlanacağı bildirildi.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, yazılı açıklamasında, önemli bir hayvancılık potansiyeli ve canlı hayvan sayısına sahip olan Doğu Anadolu Bölgesi'nin mevcut potansiyelini kullanarak daha fazla katma değer elde etmek ve sorunların üstesinden gelmek üzere ruhsatlı canlı hayvan pazarları inşa edeceklerini belirtti.

Kurulacak pazarlarla canlı hayvan ticaretinin kayıt altına alınacağını, hayvan hastalıklarının yayılmasının önüne geçileceğini ve canlı hayvan fiyatlarındaki dalgalanmaların önleneceğini ifade eden Demir, projelerin hayata geçirilmesiyle bölge yetiştiricisinin daha fazla gelir elde edeceğini kaydetti.

Demir, belediye işbirliğiyle hayata geçirilecek projelerin, yüzde 95'inin idareleri ve yüzde 5'inin ise ilgili belediyeler tarafından finanse edileceğini belirterek, Oltu ve Hınıs ilçelerinde kurulacak ruhsatlı hayvan pazarları için idare olarak 3,95 milyon lira destek sağlayacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dap'tan Hayvancılığa Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement