Darbe Girişimini "Kalp Nakli" Olarak Duyurdu (2) - Son Dakika
Güncel

Darbe Girişimini "Kalp Nakli" Olarak Duyurdu (2)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınan 3. Ana Jet Üs Komutanlığı 135. Filo'da görevli Pilot Üsteğmen Mustafa Şenyüz, ne olduğunu anlamak için sorduğu askerlerden, "Teröristleri alacağız", "Kahraman olacağız", "Zamanında tanklar yürütülmüştü, onla aynı şeyi yapacağız. Darbe yapacağız" gibi cevaplar aldığını bildirdi.

25.07.2016 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

METİN BOLAT - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınan 3. Ana Jet Üs Komutanlığı 135. Filo'da görevli Pilot Üsteğmen Mustafa Şenyüz, ne olduğunu anlamak için sorduğu askerlerden, "Teröristleri alacağız", "Kahraman olacağız", "Zamanında tanklar yürütülmüştü, onla aynı şeyi yapacağız. Darbe yapacağız" gibi cevaplar aldığını bildirdi.

Şenyüz, kendilerine Yalova Hava Meydanında verilen görev brifinginde Kurmay Yarbay Kenan Comart'ın filo binasının içerisinde detaylı olarak darbe operasyonu için iniş kalkış yerleri, koordinatları ve planlarıyla ilgili detaylı bir brifing daha vereceğini söylediğini aktardı.

Bazı konularda bilgisinin olmadığını öne süren Şenyüz, Comart'ın kendilerine "Aklında soru işareti olan var mı?" diye sorduğunu, kimse soru sormayınca da dağılmalarının istendiğini dile getirdi.

Aklındaki soru işaretlerini yanındakilere yöneltmeye başladığını anlatan Şenyüz, şunları kaydetti:

"Üsteğmen Fatih Özcan'a 'Biz ne yapıyoruz, yaptığımız iş yanlış. Kimi alacağız, anladın mı?' diye sorduğumda 'teröristleri alacağız' cevabını verdi. Bu sefer Teğmen Abdüssemet Kara'ya 'Oğlum biz ne yapıyoruz?' diyerek, Fatih'in bana söylediklerini söyleyince, 'O olayı biliyor ancak sana bilmiyor gibi davranmıştır' dedi. 'Daha sen teğmensin 30 sene içeride yatarsın, farkında mısın?' deyince 'Abi biz burada kahraman olacağız, eğer olamazsak üniformayı atar giderim' diye cevap verdi. Yanına gittiğim Kıdemli Başçavuş Köksal Demirtuğ, 'Girdik bir yola devam edeceğiz. Bundan sonra dönüş yok' dedi. Yanına gittiğim Astsubay Ömer Vurgun ise 'Zamanında tanklar yürütülmüştü, onla aynı şeyi yapacağız. Darbe yapacağız' deyince darbe yapılacağından emin oldum. 'Sen kimi vuracaksın, eğer vurulursak pisi pisine gideceğiz, şehit de olmayız' deyince yanımdan ayrıldı."

Darbeye katılmayacağını belirterek eşyalarını almak için filo binasına girdiğini aktaran Şenyüz, karşılaştığı Özcan'ın "Sen korkak mısın? Daha sonra kaçtığını nasıl açıklayacaksın? Benim babam da zengin, önemli bir şey olmasa ben de katılmazdım." dediğini belirtti.

Onlar gibi "terörist" olmayacağını söyleyerek yanlarından ayrıldığını ifade eden Şenyüz, meydanın içerisindeki askeriyeye ait askeri hastanenin acil servisine "karnım ağrıyor" bahanesiyle doktor raporu almaya gittiğini kaydetti.

Revire vardığında telefonla ulaştığı babasına, jandarma teğmen ve polis memuru ağabeylerine durumu anlattığını, daha sonra da yaşananları anlattığı ve raporu veren doktorun aracıyla nizamiyeden ayrıldığını anlatan Şenyüz, uydurduğu birinin adına aldığı otobüs biletiyle 00.05'te Ankara'ya doğru yola çıktığını, basından darbe girişiminde bulunulduğunu duyduğunu bildirdi.

Helikopterlerin rotaları ve iniş yerleri gizlenmiş

Herhangi bir darbe girişiminde, hava saldırısında bulunmadığını savunan Şenyüz, Yalova'ya indikten sonra kontrol ettiği MY uçuş programında kendileriyle uçuşa katılmadığını bildiği Hava Pilot Yüzbaşı Nafiz Çalışkan'ın ismini fark ettiğini belirtti.

Şenyüz, bir şeylerin ters gittiğini, Yalova'ya helikopterlerin hiç gitmemiş gibi gösterildiğini ve Nafiz Çalışkan'ın MY programına dahil edildiğini yanına çağırdığı Ömer Vurgun'a ilettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Yapılan bu işlemler tamamen usulsüzdür ve suçtur. Bunun amacı da darbe girişimde kullanılan helikopterlerin rotalarıyla, iniş yerlerini gizlemek için yapılan işlemler olduğunu değerlendiriyorum. Dokuz farklı bölgede bulunan helikopter filolarının, pilotlar ve arama kurtarma ihtisaslı personelin İzmir ve Konya illerinde birleştirilmesindeki amacın, Fetullah Gülen cemaatine yakın veya mensup olan komutanların bu iki ilde bulunan filolara daha çok etki etmesi amacıyla olabilir. Görev yaptığım yere ilk atandığımda Yarbay Mete Kuş, o dönem cemaate yakın personeli deşifre etmek için çalışma yaptığından filo komutanlığından alındı. Aynı filoda bulunduğumuz Binbaşı Deniz Uçurum, Yarbay Hasan Güngör'ün Gülen cemaati üyesi olduğunu, dikkat etmek gerektiğini, kendisini çok alakasız görevlere sürdüğünü bana söyledi. Daha sonra filo komutanı olarak atanan Yarbay İrfan Alkan'ın hal ve tavırlarından cemaatçi olduğunu düşünüyorum. Ben cemaatçi olmadığım için beni bütün zor görevlere görevlendiriyor, izinlerimi vermiyordu. Binbaşı Mehmet Fatih Özkan'ın FETÖ üyesi olduğunu düşünüyorum çünkü filo komutanı olmamasına rağmen rütbece düşük olduğu halde üst rütbedeki komutanları yönlendiriyor, bir bakıma filoyu yönetiyordu."

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darbe Girişimini 'Kalp Nakli' Olarak Duyurdu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement