Darende'de Kentsel Dönüşüm Eski Binaların Yıkımıyla Başladı - Son Dakika
Yerel

Darende'de Kentsel Dönüşüm Eski Binaların Yıkımıyla Başladı

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, TOKİ aracılığıyla yapacakları kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki ilk adım olarak 1977 yılında iskan evleri olarak yapılan belediyeye ait 32 eski konutun yıkımıyla çalışmalara başladıklarını bildirdi.

29.12.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, TOKİ aracılığıyla yapacakları kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki ilk adım olarak 1977 yılında iskan evleri olarak yapılan belediyeye ait 32 eski konutun yıkımıyla çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Heyiketeği Mahallesinde, Malatya- Kayseri karayolu üzerindeki evlerin yıkım çalışmasını inceleyen Eser, alandaki vatandaşlara proje hakkında bilgi verdi. Yıkımın belediyeye ait iş makineleri ve ekipler tarafından kontrollü bir şekilde ilerlediğini kaydeden Eser, yapılaşmada estetiğe önem verdiklerini dile getirdi.

Projeyle alana 6 işyeri, üstlerine de 3 katlı konutlar inşa edileceğini anlatan Eser, "Malatya-Kayseri karayolu üzerinde bulunan hem fiziki olarak hem de mekansal anlamda artık işlevini yitiren ve de hoş bir görüntü sergilemeyen bu eski evleri yıkıyoruz. Bu alanda inşa edilecek binalar geleneksel mimari tarzımıza uygun olarak projelendirilmektedir. Yol kodunun altına kapalı otopark, giriş katlara işyerleri ve üstlerine de konutlar inşa edilecek. Karayolunu kullananların işyerlerinden alışveriş yapabileceği özellikte planlanan binalardaki evler ise özellikle yazlıkçı olarak bilinen ailelere de hitabedecek şekildeki konseptlerde projelendirilmektedir" diye konuştu.

Evlerin yıkımına başlamakla Darende'deki kentsel dönüşüm çalışmasının ilk kazmasını vurmuş bulunduklarını kaydeden Eser, "İnşallah bu çalışmalarla eski binaları yıkarak, buraları o kasvetli havadan kurtararak modern konutlar, işyerleri ve parklarla örnek bir alana dönüştüreceğiz. Darendemizin, insanının yüzünü güldüreceğiz. İlçemizin dokusuna, mimari tarzına uygun alanları vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız" dedi.

Özellikle ilçe dışında yaşayan hemşerilerin hasret duyduğu, memlekete geldiklerinde yemeklerini yiyecekleri, aileleriyle çocuklarıyla dinlenip eğlenebilecekleri alanları oluşturacaklarını vurgulayan Eser, "Bizler Darende'ye hizmetin en güzelini yapmaya çalışıyoruz. TOKİ ile yapacağımız ortak çalışmayla önümüzdeki günlerde de gerek çarşıdaki işyerlerine gerekse de bu alana yapılacak projenin talepleri alınmaya başlayacak. Şimdiden hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Darende'de Kentsel Dönüşüm Eski Binaların Yıkımıyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement