Darıca'da Çanakkale Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Darıca'da Çanakkale Sergisi Açıldı

Darıca\'da Çanakkale Sergisi Açıldı

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde “100. Yılında Çanakkale Fotoğraf Sergisi” başlıklı sergi açıldı.

13.11.2015 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde "100. Yılında Çanakkale Fotoğraf Sergisi" başlıklı sergi açıldı.

100. Yılında Çanakkale Fotoğraf Sergisi Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde açıldı.

Serginin açılışına Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca ilçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve bölge protokolü katıldı. Sergide savaşa dair askeri objeler, yerli ve yabancı arşivlerden derlenen fotoğraflar ve belgeler yer alırken, deniz ve kara savaşları ayrı bölümlerde anlatılıyor.

Açılış töreninde kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Bir milletin adeta yeniden dirilişine sahne olan Çanakkale Savaşları'nı belge ve fotoğraflarıyla halkımıza en iyi şekilde anlatacağımız bu anlamlı sergimizi 11-30 Kasım tarihleri arasında tüm halkımız ziyaret edebilir. Darıca Belediyesi olarak kültür, sanat etkinlikleri kapsamında bundan sonra da önemli projelerle halkımızın hizmetinde olacağız" dedi.

Darıca Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında açılan Çanakkale Fotoğraf Sergisi'nde çok yönlü belgesel dökümantasyonu ile Çanakkale Savaşları inceleniyor. Başta Türk Silahlı Kuvvetleri Tarih ve Strateji Müdürlüğü olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşun arşivinden faydalanılarak hazırlanan sergide Türk ve Dünya tarihi açısından son derece önemli sonuçlar doğuran Çanakkale Savaşları kronolojik olarak anlatılıyor. Sergi 30 Kasım tarihine kadar Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde 08.00 ile 17.00 saatleri arasında gezilebilecek. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darıca'da Çanakkale Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement