Darıca'da Kırşehir Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Darıca'da Kırşehir Coşkusu

Darıca\'da Kırşehir Coşkusu

Darıca Belediyesince düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinliklerinde sahne alan Kırşehirliler, Neşet Ertaş'ın müzikleriyle güzel bir etkinliğe imza attı.

12.08.2014 14:25  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darıca Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinliklerinde sahne alan Kırşehirliler, Türk Halk müziğinin büyük ustalarından Neşet Ertaş'ın müzikleriyle güzel bir etkinliğe imza attılar.

Kırşehirliler Gecesi'ne Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri,Dernek Başkanları ve binlerce vatandaş gecede doyasıya eğlendi.

Türk Halk müziğinin büyük ustalarından Neşet Ertaş'ın memleketi Kırşehirliler düzenledikleri gecede Neşet Ertaş'ın namına yakışır bir müzik ziyafeti sunarken, halk oyunları gösterileri izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Kırşehir yöresi mahalli sanatçıları özellikle söz ve müzikleri Neşet Ertaş'a ait türkülerle sahili dolduran binlerce vatandaşa müzik ziyafeti sundular.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yaptığı selamlama konuşmasında, Kırşehir ilinin güzelliklerine değinerek, "Kapadokya Bölgesinin giriş kapısı olan, Anadolu'nun tatlı dili, dertli sazı, doğru sözü, Anadolu'nun Yanık Şehri Kırşehirin güzel insanları gecemize hoş geldiniz. Türk Halk Müziğinin Efsane İsmi Abdallık Geleneğinin son büyük temsilcisi 'Gönül Dağı' olmayı başarmış 'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş'ın hemşehrileri hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" diye konuştu.

Başkan Karabacak ve dernek yönetimi geceye katılan protokol üyelerine günün anısına plaket takdimi yaparken, Başkan Karabacak'a da Kırşehir forması hediye edildi.Eğlence gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ederken Kırşehirliler hep birlikte sahneye çıkarak gecenin tadını çıkardılar. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darıca'da Kırşehir Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement