Darıca Yarı Maratonunda Zafer Kenyalıların - Son Dakika
Güncel

Darıca Yarı Maratonunda Zafer Kenyalıların

Darıca Yarı Maratonunda Zafer Kenyalıların

Uluslararası 4'üncü Darıca Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'da erkeklerde Kenyalı Evans Kiplagat, bayanlarda da yine Kenyalı Purity Cherotich Rionoripo birinci oldu.

12.10.2014 15:47

Uluslararası 4'üncü Darıca Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'da erkeklerde Kenyalı Evans Kiplagat, bayanlarda da yine Kenyalı Purity Cherotich Rionoripo birinci oldu.

Darıca'da renkli görüntülere sahne olan 21 kilometrelik yarı maratona 16 ülkeden 1300 sporcu, 3 kilometrelik halk koşusuna ise aralarında Kocaeli Valisi Hasan Bahri Güzeloğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ın da bulunduğu yaklaşık 3500 kişi katıldı.

STARTI VALİ GÜZELOĞLU VERDİ

Darıca Belediyesi önünden başlayan yarı maratonunun startını Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu verdi. Maraton, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Yarı maratonda erkeklerde 1.02.38'lik derecesiyle Kenyalı Evans Kiplagat birinciliği, 1.03.25'lik derecesiyle Kenyalı Abraham Kosangwor ikinciliği, 1.03.56'lık derecesiyle yine Kenya'dan Amos Kibitok üçüncü oldu.

Bayanlarda ise 1.13.53 lük derecesiyle Kenya'lı Purity Cherotich Rionoripo birinciliği, 1.15.57'lik derecesiyle Kenyalı Kipchumba Maurine Jelegat ikinciliği 1.16.16'lık derecesiyle de Bahreyn'den Gladys Kibiwott Jerotich üçüncülüğü kazandı.

MADALYALARI DAĞITILDI

Yarı Maraton'nda erkekler ve bayanlarda birincilere 5000 dolar, ikincilere 3000 dolar, üçüncülere ise 2000 dolar ödül verildi. Halk koşusu kadınlarda birinciliği Ceylan Gökdeniz, ikinciliği Edanur Çakmak, üçüncülüğü ise Aysun Ediş kazandı. Erkeklerde ise birinciliği Ahmet Özbek, ikinciliği Sinan Tatlı, üçüncülüğü İlkan Sağlam elde etti. Yarışmalarda dereceye girenlere madalya, kupa ve para ödülleri verildi.

"ÜLKE VE SPORCU SAYISI ARTIYOR"

Maratona bu yıl 16 ülkeden 300 atletin yarışmaya katıldığını söyleyen Darıca Belediye Başkanı Karabacak, "Yarışmaya katılanların sayısında her yıl ülke ve sporcu sayısında artış var" dedi. - Darıcakocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Darıca Yarı Maratonunda Zafer Kenyalıların - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement