Datça'da Armut Ağaçları İkinci Kez Çiçek Açtı - Son Dakika
Güncel

Datça'da Armut Ağaçları İkinci Kez Çiçek Açtı

Datça\'da Armut Ağaçları İkinci Kez Çiçek Açtı

Muğla’nın Datça ilçesinde bir bahçedeki armut ağaçları görenleri hayrete düşürüyor.

19.09.2015 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça ilçesinde bir bahçedeki armut ağaçları görenleri hayrete düşürüyor. Bir yanda meyve veren ağaçlar, henüz mevsimi olmamasına rağmen diğer yandan yeniden çiçek açıp ikinci meyve hazırlığına başladı.

Yaz sıcaklarının hüküm sürdüğü Datça'da hava sıcaklarına rağmen armut ağaçları çiçek açıp meyve verme hazırlığına başladı. Emekli öğretmen Hüseyin Köse'nin (62) bahçesinde bulunan armut ağaçları bu dönemde çiçek açarak görenleri şaşırttı.

Gördüğü durum karşısında çok şaşırdığını belirten Hüseyin Köse "Normalde bu ağaçlar armudu kış aylarında verir. Ancak şu anda ağaçlarda çok sayıda armut var aynı zamanda ağaç çiçek açtı. Daha üzerindeki meyveleri koparıp yemedik ancak baktık ki ağaç yeniden çiçeklenmiş. Halbuki Ankara armudu dediğimiz cins olan bu armutlar genelde kış aylarında meyve verir ancak havaların aşırı sıcak geçmesine rağmen ağaçlar bir taraftan çiçek açıp bir taraftan meyve veriyor. Biz de şaşırdık sanırım havaların sıcak geçmesi ağaçların erken uyanıp meyve vermesine sebep oldu" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Datça'da Armut Ağaçları İkinci Kez Çiçek Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement