Datça'da Su Sıkıntısı Ortadan Kalkıyor - Son Dakika
Yerel

Datça'da Su Sıkıntısı Ortadan Kalkıyor

Datça\'da Su Sıkıntısı Ortadan Kalkıyor

Yaz aylarında içme suyu sıkıntısı yaşanan Muğla’nın Datça ilçesinde, MUSKİ ekipleri çalışma başlattı.

09.07.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaz aylarında içme suyu sıkıntısı yaşanan Muğla'nın Datça ilçesinde, MUSKİ ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin akustik dinleme cihazı ile yaptığı araştırmalar sonucunda Datça ilçesini besleyen ana şebeke hattında patlaklar tespit etti.

İskele Mahallesi Babayanı Deresi Mevkiinde çalışmalarını sürdüren ekipler, su sıkıntısının Datça'nın içme suyunu karşılayan ana hatta meydana gelen kaçaklarından kaynaklandığı tespit etti. Ekipler bölgeye hızlı şekilde müdahale ederken yerin 9 metre altında yer alan kaçaklara ulaşıldı. MUSKİ birden fazla kaçağın meydana geldiği hatta su borularının çok eski olması nedeniyle kaçakları tamir etmek yerine bölgede 200 metrelik hat yenileme çalışması başlattı. İçme suyu hattının eski olması nedeniyle mesken içerisinden geçen hat ekiplerin çalışmalarını oldukça güçleştiriyor.

"Tüm Datçalı Çalışmalardan Memnun"

Datça'da yaşayan Demet Geremeli, yaz aylarında ilçede büyük bir su sıkıntısı yaşandığını ve özellikle üst katlara yeterli su gelmediği için mağdur olduklarını söyledi. Uzun yıllardır devam eden bu sorunun MUSKİ'nin çalışmalarıyla çözüleceğini söyleyen Geremeli, tüm Datçalıların bu durumdan memnun olduğunu belirtti. Geremeli, ayrıca "Uzun zamandır yaşadığımız su sorununun bu yaz yaşamayacağız gibi duruyor. MUSKİ ekipleri çok büyük bir su kaçağı tespit ettiler ve o bölgedeki hattı tamamen değiştiriyorlar. Kısa sürede böyle büyük bir sorunu çözdükleri için Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ'ye teşekkür ederim" dedi.

Konu hakkında konuşan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, İlçede bulunan içme suyu hattının eski olduğunu ve bu yüzde yıllardır Datça'da özellikle yaz aylarında su sorunu çekildiğini vurguladı. Ülgen, "Çalışmayla ana hat üzerinde meydana gelen kaçaklar birden fazla olduğu için burada tamir etmek yerine yenileme yolunu seçtik. Datça'nın bu yazı su sıkıntısı çekmeden atlatmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Datça'da Su Sıkıntısı Ortadan Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement