Datça - Ukksa, Türk ve Azeri Ressamları Buluştu - Son Dakika
Güncel

Datça - Ukksa, Türk ve Azeri Ressamları Buluştu

Datça - Ukksa, Türk ve Azeri Ressamları Buluştu

Ukksa, Türk ve Azeri ressamları buluştu MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde beş yıl önce hizmete giren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nde (UKKSA) gerçekleştirilen 'Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali', Türk ve Azeri ressamları bir araya getirdi.

26.06.2015 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukksa, Türk ve Azeri ressamları buluştu

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde beş yıl önce hizmete giren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nde (UKKSA) gerçekleştirilen 'Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali', Türk ve Azeri ressamları bir araya getirdi. Ressamların ortak çalışmalarından elde edilen ilginç eserler, dikkati çekti.

UKKSA, dünya sanat merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ülkenin iş ve sanat dünyasının önde gelen isimleri tarafından Datça'nın Yaka Mahallesi'nde eski bir okul binası onarılarak imece usulü kurulan akademinin, son konukları Türk ve Azeri ressamlar oldu.

ORTAK ÇALIŞMANIN ÖNEMİNE VURGU

Başta İstanbul olmak üzere ülkenin çeşitli üniversitelerinde görev yapan Azerbaycanlı sanatçılar adına konuşan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Teymur Rzayev, Datça'da bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi. Son yıllarda adını sıkça duydukları UKKSA'dan davet alınca hiç düşünmeden sekiz günlük bir çalışma için kentte geldiklerini söyleyen Rzayev, " Türkiye'de son yıllarda sanata ve sanatçıyla olan ilginin arttığını gözlemliyorum. Özellikle üniversite dışında bu tür akademilerin var olması gelecek adına bizi umutlandırıyor" dedi. Konuşmasında ortak çalışmaların önemine değinen Rzayev, "Burada benim hocalarım var. Aynı zamanda, kendi öğrencilerim de bulunuyor. Ben hala sanat adına bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Öğrenmenin sınırı yok. Bu tür birlikte çalışmaların sanatçının ufkunu daha geliştirdiğine inanıyorum" diye konuştu.

SANATÇILAR BİRBİRİNİ İZLEMELİ

Türk ressamlar adına konuşan Funda Tarakçıoğlu da, Knidos'un Sır'ı temasından yola çıkarak her sanatçının kendi içinden geldiği çalışmalar yaptığına dikkat çekti. Tarakçıoğlu, "Herkes kendi sisteminde, kendi duygularıyla, buranın bize verdiği enerji, buranın hissettirdikleriyle çalışıyoruz. Bu tür çalışma ortamlarının ortak sinerji yarattığına inanıyorum. Sanatta nerede olduğumuzu görmek adına, sanatçıların birbirlerinin yaptığı işleri devamlı takip etmeleri ve görmeleri gerekir" dedi. Bazı sanatçıların etkilenmemek adına başka sergilere dahi gitmediklerini hatırlatan Tarakçıoğlu, "Bırakın ortak çalışmayı, sergi dahi gezmeyen sanatçılar var. Ben aynı fikirde değilim. Herkesin birbirinden öğreneceği çok şey var. Bu kimi zaman bir öğrenciniz bile olabilir. Buradaki ortamın sanatımızsa çok farklı bir boyut ve enerji getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça - Ukksa, Türk ve Azeri Ressamları Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement