Davutoğlu Küresel Ekonomik Sorunlara Yaklaşımda Yeni ve Güçlü Bir Ortak Mesaja İhtiyaç Var -1 - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu Küresel Ekonomik Sorunlara Yaklaşımda Yeni ve Güçlü Bir Ortak Mesaja İhtiyaç Var -1

Davutoğlu Küresel Ekonomik Sorunlara Yaklaşımda Yeni ve Güçlü Bir Ortak Mesaja İhtiyaç Var -1

Davutoğlu Küresel ekonomik sorunlara yaklaşımda yeni ve güçlü bir ortak mesaja ihtiyaç var Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısında Türkiye'nin G20 için Vizyonu başlıklı özel oturumda konuştu.

21.01.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Davutoğlu Küresel ekonomik sorunlara yaklaşımda yeni ve güçlü bir ortak mesaja ihtiyaç var

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısında Türkiye'nin G20 için Vizyonu başlıklı özel oturumda konuştu.

Davutoğlu, Burada sadece Türkiye'nin Başbakanı olarak değil, G20 dönem başkanı olarak da bulunmaktayım. Son dönemde yaşanan krizlerini tamamı bizleri etkiledi. Son 25 yıllık dönemde en etkili görüşme platformu G20 oldu. Burada yeni bir dünya için kapsayıcılık çok önemli olmalı. G20 sadece finansal değil siyasi krizlerin çözümünde de etkili olmalı dedi.

G20'nin görevi politikaların etkili şekilde eşgüdümünü sağlamak diyen Davutoğlu, Ekonomik toparlanmanını eşitsiz ve yavaş olduğunu görmekteyiz. Daha büyük zorlukları önlemek için koordinasyon içinde olmalıyız. FED'in para politikasında normalleşme adımlarını dikkatle izliyoruz. Genç nüfustaki yüksek işsizlik oranının düşürmek temel önceliğimiz. Gündemde tutacağımız bir diğer konu ise küçük ve orta işletmelerin güçlendirilmesi diye konuştu.

Davutoğlu, Siyasi istikrar için güvenilirliğin sağlanmazı gerekir. Bunun için yeni uygulamaların yapılması ve takibin sağlanması lazım. Dönem başkanı olarak, finansal araçların çeşitlenmesi için alternatif kaynaklar konusunda görüşlerimizi ortaya koyacağız. Adaletli bir ekonominin kurulabilmesi için enerjiye ulaşım konusunda eşitlik olması gerekir. Küresel ekonomik sorunlara yaklaşım noktasında yeni ve güçlü bir ortak mesaja ihtiyaç vardır. dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu Küresel Ekonomik Sorunlara Yaklaşımda Yeni ve Güçlü Bir Ortak Mesaja İhtiyaç Var -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement