Dayko Kırklareli İl Temsilcisi Çidem: "21 Mart Dünya Ormancılık Gününde, Ormanların Sesi Değişti" - Son Dakika
Yerel

Dayko Kırklareli İl Temsilcisi Çidem: "21 Mart Dünya Ormancılık Gününde, Ormanların Sesi Değişti"

Dayko Kırklareli İl Temsilcisi Çidem: "21 Mart Dünya Ormancılık Gününde, Ormanların Sesi Değişti"

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Kırklareli İl Temsilcisi Göksal Cidem,”21 Mart Dünya Ormancılık gününde, Ormanların sesi değişti.

21.03.2014 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Kırklareli İl Temsilcisi Göksal Cidem, "21 Mart Dünya Ormancılık gününde, Ormanların sesi değişti. Ormanlarımız daraldı" dedi.

DAYKO Kırklareli İl Temsilcisi Cidem 21 Mart Dünya Orman Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, orman ve suların insanların var olma sebebi olduğunu ifade etti. Ormanların yapısı ve suların rengi değişince, hastalıkların ve buna bağlı olarak ölümlerin de değiştiğini öne süren Çidem, "Ahiret yolculuğuna çıkan tabutların içinde yatanların, kanserden gidenlerin sayısı o kadar çok arttı ki. Kanıksamaya başladık. Uzmanlar, bunun nedeni olarak ta, Çernobil faciası ve GDO lu ürünler, kimyasal zirai ilaçlar ve kirli sanayinin tüm doğal yaşam varlıklarımızı kirleterek yok etmesi sonucu olduğunu bilimsel çalışmalarla ortaya koydular" ifadelerini kaydetti.

İğneada Longoz ormanlarını besleyen dereler üzerinde planlanan baraj yapıldığı takdirde, binlerce yılda oluşan Amazonlardan sonra dünyanın en büyük su basar ormanları ve gen koruma sahasının yok olacağını dile getiren Cidem, "Yarım asırdır uygulanan yanlış politikalarla ülke topraklarının sadece yüzde 3 toprağına ülke nüfusunun yığılması, göç ettirilmesi, bölgedeki doğal varlıkları yok etmiştir. Bunun sonucunda ülkemizin ve Avrupa'nın en verimli çökeltme havzalarından Ergene Havzası ekilemez ve tarım yapılamaz hale gelmiştir. 283 kilometre boyunca zehir akan, niteliği belirsiz sıvı, yaşamları yok etmiş, etmeye de devam ediyor. Ancak 40 yıl önce nehirde yaşam olduğunu, hatta balıkçılık yaparak geçinenler olduğunu biliyoruz" açıklamasında bulundu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dayko Kırklareli İl Temsilcisi Çidem: '21 Mart Dünya Ormancılık Gününde, Ormanların Sesi Değişti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement