DBŞT'nin Tiyatro Gösterisi Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika
Yerel

DBŞT'nin Tiyatro Gösterisi Büyük Beğeni Topladı

DBŞT\'nin Tiyatro Gösterisi Büyük Beğeni Topladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sahnelediği Spîmend ve Masireşka Biçuk adlı oyunlar, izleyiciden büyük beğeni topladı.

17.05.2016 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT), Mezopotamya Kültür Merkezi'nin "Buluşma" temasıyla organize ettiği 2. Kürt Kültür ve Sanat Festivali'nde iki oyununu sahneledi.

DBŞT'nin dengbêjlik hikayesini anlattığı Spîmend adlı oyun Şişli Kent Kültür Merkezi'nde, Masireşka Biçuk adlı çocuk oyunu ise Su Gösteri Merkezi'nde sahnelendi.

Erdelan ve Mukriyan bölgesinde anlatılan, farklı anlatımlarla günümüze ulaşan dramatik ve trajik öğeler içeren bir hikaye olan Spimend'e İstanbullu izleyicilerin ilgisi büyük oldu. Oyunun ardından sahneye gelerek sanatçıları kutlayan MKM sanatçılarından Serhat Kural, yönetmen yardımcısı Berfin Emektar'a festivale katılımlarından dolayı plaket verdi.

Çocuklar Masîreşka Biçuk ile eğlendi

DBŞT'nin festivalde sahnelediği ikinci oyun olan Masireşka Biçuk ise çocuk izleyicilerden tam not aldı. Aileleriyle birlikte keyifle oyunu izleyen çocuklar adına Nehir Avcı, oyunun yönetmeni Rêzan Kaya'ya plaket vererek oyuncuları kutladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel DBŞT'nin Tiyatro Gösterisi Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement