Dededen Toruna Muhtarlık - Son Dakika
Yerel

Dededen Toruna Muhtarlık

Dededen Toruna Muhtarlık

Aydın merkez Köprülü Veysi Paşa mahallesi muhtarlığını 64 yıldır aynı ailenin fertleri yürütüyor.

08.07.2014 13:15  Güncelleme: 09:59

Köprülü Veysi Paşa Mahallesi Muhtarı Murat Aksoy, 1950 yılında muhtar seçilen dedesi Murat Aksoy'un, 1970 yılına kadar 4 dönem bu görevi yürüttüğünü söyledi.

Babasının da 1970 yılında bayrağı dedesinden devraldıktan sonra 7 dönem boyunca muhtarlığı kimseye kaptırmadığını anlatan Aksoy, ailenin üçüncü kuşağı olarak şimdi bu görevi kendisinin sürdürdüğünü belirtti.

Aksoy, babasının "yorulması" üzerine 2004 yılında aday olup muhtar seçildiğini ve 3. dönemine girdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ailemizin muhtarlık serüveni 1950 yılında başladı ve halen devam etmekte. Dedem ve babam şu anda hayatta değil. Onlardan bu onurlu görevi devraldım ve en iyi şekilde sürdürmeye gayret ediyorum. Mahallenin yıllardan beri gösterdiği bu teveccühte, ailemizin yardımseverliği, mahallelinin güvenini kazanması ve görevi en iyi şekilde yürütmesinin etkisi bulunuyor."

Oğlunun bayrağı devralmasını istiyor

Dedesinin babasına devrettiği muhtarlık bayrağını 10 yıldır taşıyan Aksoy, "Bir oğlum, bir kızım var. Kızım evli, oğlum lise 1. sınıfta. Dedem ve babamdan devraldığım muhtarlık görevini benden sonra da oğlumun yürütmesini istiyorum. Ailemizdeki bu geleneğin mutlaka sürmesi gerekiyor. Oğlumun muhtarlık görevine seçilmesi durumunda 4. kuşak olarak en iyi şekilde yürüteceğine inancım tam" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dededen Toruna Muhtarlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement