Dedelerini Yitirdikleri Gelibolu'ya Kürek Çekiyorlar - Son Dakika
Güncel

Dedelerini Yitirdikleri Gelibolu'ya Kürek Çekiyorlar

Dedelerini Yitirdikleri Gelibolu\'ya Kürek Çekiyorlar

Çanakkale savaşlarında hayatını kaybeden biri Türk, diğeri İngiliz vatandaşının torunları, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı anısına kürek çekmek için bir araya geldi.

15.04.2015 14:19

Çanakkale savaşlarında hayatını kaybeden biri Türk, diğeri İngiliz vatandaşının torunları, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı anısına kürek çekmek için bir araya geldi. Hüseyin Ürkmez ve İngiliz vatandaşı Sally Campbell 'in sandalla İstanbul'dan Gelibolu'ya kadar devam edecek deniz yolculuğuna başladı. Yolculuk yaklaşık 7 gün sürecek.

Çanakkale savaşları sırasında şehit olan dedenin torunu olan kürekçi Hüseyin Ürkmez (53) ile yine bu savaşlarda karşı cephede hayatını kaybeden İngiliz dedenin torunu Sally Campbell (56), Çanakkale Zaferinin 100. Yılı anısında İstanbul'dan kürek çekerek Gelibolu'ya doğru yola çıktı. Arkadaşları tarafından uğurlanan Hüseyin Ürkmez ve Sally Campbell'in heyecanlı oldukları görüldü.

SALLY İLE ORTAK NOKTAMIZ VAR

Yola çıkmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hüseyin Ürkmez, "Ben amatör bir denizciyim. Geçen haftalarda 8- 18 Mart arası İstanbul'dan Çanakkale'ye kadar gittik. Bu seferde Anzaklar ve Türkler için gidiyoruz. Sally arkadaşımızın da dedesi orada vefat etmiş. Benim dedem de öyle. Bir ortak noktamız vardı. Sally de beni kırmadı. İşte böyle çıktı fikir. Yaklaşık 7 gün sürecek. 7 günde orada olmamız gerekiyor" dedi.

BENİM İÇİN ÖNEMLİ BİR SENE

İngiliz vatandaşı Sally Campbell ise, "Benim için çok önemli bir sene. O yüzyılı falan da hatırlıyoruz. Benim dedem orda vefat etti. Onun dışında arkadaşıma eşlik yapmak büyük bir zevk. Yapabileceğime inanıyorum. Deniz kanosu biliyorum. Ama kürek ilk defa çekeceğim" diye konuştu. Gelibolu'ya kadar 7 gün sürmesi beklenen yolculuk sırasında kullanacakları tekneyi de tanıtan Hüseyin Ürkmez ve Sally Campbel daha sonra arkadaşları tarafından alkışlarla yolcu edildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dedelerini Yitirdikleri Gelibolu'ya Kürek Çekiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement