Kalbi Delik Genç Kadın 3 Yıl Arayla 2 Çocuk Dünyaya Getirdi - Son Dakika
Güncel

Kalbi Delik Genç Kadın 3 Yıl Arayla 2 Çocuk Dünyaya Getirdi

Kalbi Delik Genç Kadın 3 Yıl Arayla 2 Çocuk Dünyaya Getirdi

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan ev kadını 21 yaşındaki Cansu Sözüanık, kalbindeki deliğe rağmen 3 yıl arayla 2 çocuk sahibi oldu.

23.06.2015 14:48  Güncelleme: 16:19

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaşayan ev kadını 21 yaşındaki Cansu Sözüanık, kalbindeki deliğe rağmen 3 yıl arayla 2 çocuk dünyaya getirdi. Kalbinin delik olduğunu ikinci çocuğunu dünyaya getirmeye hazırlanırken öğrenen Sözüanık, doğumdan sonra yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

İKİNCİ ÇOCUĞUNA HAMİLEYKEN RAHATSIZLIĞI ORTAYA ÇIKTI

Bir fabrikada çalışan işçi Mustafa Sözüanık ile evli olan Cansu Sözüanık, 3 yıl önce ilk çocuğu Utku'yu dünyaya getirdi. Geçen mayıs ayında ikinci çocuğu için Tarsus'taki bir özel hastaneye giden genç kadına, sezaryen için doğumdan 3 gün önce anestezi muayenesi yapılırken, kalp atışı sesi farklı olduğu anlaşıldı. Gönderildiği Tarsus Devlet Hastanesi'nde tetkikleri yapılan Sözüanık'a doktorlar, 'Doğuştan kalbinde büyük bir delik var. Doğum yapmak için kardiyoloji, kalp damar cerrahisi ve yoğun bakım ünitesi olan bir hastaneye gitmelisin' tavsiyesinde bulundu.

DOĞUMDAN SONRA AMELİYAT OLDU

Bunun üzerine Medical Park Tarsus Hastanesi'ne tedavi için giden genç anne önce Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mahmut Güden, ardından Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Tasal tarafından muayene edildi. Doğumdan sonra yapılacak ameliyatla kalpteki deliğin kapanabileceğini söyleyen Doç. Dr. Tasal, önceliğin doğuma verilmesi gerektiğini kaydetti. 13 Mayıs'ta sezaryenle Kumsal adını verdiği kızını dünyaya getiren Sözüanık, doğumdan 25 gün sonra kalbi için ameliyata alındı. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kerem Yay tarafından 10 Haziran'da gerçekleştirilen operasyonla genç kadının sağ meme altından giriş yapılarak kalbindeki delik kapatıldı.

"CESARET BULDUM"

Operasyondan sadece 36 saat sonra yeniden kızını emzirmeye başlayan Sözüanık, daha önce nefes darlığı yaşadığını ve bunun için gittiği göğüs hastalıkları uzmanlarından sonuç alamadığını söyledi. İlk doğumumu farkında olmadan delik kalbiyle gerçekleştirdiğini belirten Sözüanık, "Durumun ortaya çıkınca, Dr. Kerem Yay'ın desteğiyle cesaret bulup ameliyatı kabul ettim. Kendisi benimle ağabey gibi ilgilendi, moral verdi. 5 saat süren ameliyat sonrası ben baygınken bile bebeğimin sütsüz kalmaması için sağdırmış. Şimdi çok iyiyim" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kalbi Delik Genç Kadın 3 Yıl Arayla 2 Çocuk Dünyaya Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • selin: on tane daha doğurur seri üretime geçmiş:))) 1 1 Yanıtla

Advertisement