Demir Atlar"In Değişmez Şampiyonları Bu Yıl da İddialı - Son Dakika
Yerel

Demir Atlar"In Değişmez Şampiyonları Bu Yıl da İddialı

Motosiklet yarışlarında geçen yıl Türkiye, Balkan ve Avrupa şampiyonluklarına isimlerini yazdıran, bu sene ise Türkiye Motokros Şampiyonası'nın birinci ayağında yine ilk iki sırayı paylaşan "demir atlarla dans eden ikizler"i Can ve Deniz Öncü, dünya şampiyonluğu hedefliyor.

25.03.2015 11:14

ZAFER AKPINAR - Motosiklet yarışlarında geçen yıl Türkiye, Balkan ve Avrupa şampiyonluklarına isimlerini yazdıran, bu sene ise Türkiye Motokros Şampiyonası'nın birinci ayağında yine ilk iki sırayı paylaşan "demir atlarla dans eden ikizler"i Can ve Deniz Öncü, dünya şampiyonluğu hedefliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, son yıllarda motokros ve süpermoto yarışlarının kategorilerindeki değişmez birinci ve ikincileri olan 12 yaşındaki kardeşlerin çok sayıda şampiyonluğu bulunuyor.

Özellikle motokros yarışlarında metrelerce havalanan motosikletleriyle izleyenlere heyecanlı ve gösteriyi andıran sürüş teknikleriyle bir o kadar da keyifli dakikalar yaşatan ikizler, yarışseverler tarafından "demir atlarla dans eden ikizler" olarak biliniyor.

Yarışlarda dikkat ve hayranlıkla izlenen kardeşler, Türkiye, Balkan ve Avrupa organizasyonlarında ilk iki sırayı kimseye kaptırmıyor. Yarışlara favori olarak başlayan ikizler, bu yıl da yurt içi ve dışında yeni şampiyonluklar kazanmak istiyor.

Can ve Deniz Öncü, Türkiye Motokros Şampiyonası'nın ilk ayağının yapıldığı Gönen Belediyesi Şakir Şenkalaycı Parkuru'nda yine her zamanki gibi birinci ve ikinci sıraları paylaştı.

Organizasyonun 85 cc kategorisinin birincisi Can Öncü, ikiziyle 4 yaşında tanıştığı motosikletle yarışlara 5 yıldır katıldıklarını belirterek, bugüne kadar ulusal ve uluslararası etkinliklerde pek çok derece elde ettiklerini söyledi.

Öncü, geçen yıl Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nda 85 cc ile Motokros Şampiyonası'nda 85 cc ve 65 cc kategorilerinde şampiyon olduğunu hatırlatarak, "Geçen yıl süpermotoda Avrupa ve Balkan şampiyonu da oldum. Bu yıl motokrosta Balkan, Avrupa ve özellikle dünya şampiyonu olmak istiyorum. Geçen yıl Avrupa Motokros Şampiyonası'nın bazı ayaklarında birinciliklerim oldu ancak hepsine katılamadığım için klasmanda ilk sıralara giremedim" dedi.

"Herkes bize korkup korkmadığımızı soruyor"

Deniz Öncü ise küçük yaşlarda öğrendikleri motosikleti çok sevdiğini belirterek, geçen yıl ikizinin birinci olduğu yarışlarda ikinci geldiğini anlattı.

Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın geçen yılki KNN 54 CUP şampiyonu olduğunu dile getiren Öncü, bu sene de ulusal ve uluslararası şampiyonalarda iddialı olduklarını belirtti.

Hedeflerinin dünya şampiyonasında ilk iki sırayı paylaşmak olduğunu vurgulayan Öncü, şunları kaydetti:

"Herkes bize korkup korkmadığımızı soruyor. Korksak birinci ve ikincilikleri alamayız. Motosikletle havalanmaya belirli bir süre sonra alışıyorsunuz. Şimdi hiç korkmuyoruz. Bir kez ayağım çatladı, bir defa da omzum kırıldı. Can'ın omzu, kolları ve bacağı kırıldı. Herkes bizi izliyor ama bunun farkında olmuyoruz. Çünkü motor kullanırken önümüzdeki engellere konsantre oluyoruz. Motokrosta zorlandığımız parkur yok."

Piknikte binsinler diye motosiklet aldı, yarışçı oldular

İkizlerin babası Önder Öncü de çocuklarını yarışçı yapmayı hiç düşünmediğini anlattı.

Çocuklarının motosiklet sporuna başlamasıyla ilgili bilgi veren Öncü, şöyle konuştu:

"Piknik yaparken binsinler diye küçük birer motosiklet aldım. O zaman 4 yaşındaydılar. Baktık iyi gidiyorlar, yarışlara girsinler istedik. 2011'de Fethiye'de bir yarışa katıldılar. O zaman bir girdik, yarışlara halen devam ediyoruz. Birkaç kez düşüp bazı yerlerini kırdılar. Ben de anneleri de çok korkuyoruz. Başarılı olmaları bizde büyük bir sevince neden oluyor. Yarışlara katılmak bazen antrenman oluyor. Kesin kazanacağız diye girersek sıkıntı olur, antrenman şart. Artık nerede hangi şampiyonluğu aldığımızı hatırlayamıyoruz. Bu yıl da yine Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında yarışacağız. Hedefimiz bu yıl büyük, dünya şampiyonu olmak istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Demir Atlar'In Değişmez Şampiyonları Bu Yıl da İddialı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement