Demirkol, Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Demirkol, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Demirkol, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, GAP Muhtarlar Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

12.11.2014 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, mahalle muhtarları ile yaptığı toplantıda, müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi. 30 mahalle muhtarı ile bir araya gelen müdür Demirkol, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, geliştirici, danışmanlık ve sorun çözme odaklı bilgiler verildiğini belirtti.

Demirkol, buluşma ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde "Koruyucu Aile Hizmetleri, çocuk için önemi, süreçleri ve verilen destekler hakkında muhtarlarımıza bilgiler verdik. Korunmaya ihtiyacı olan çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamının önemini de vurgulamadan geçemeyeceğim" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çalışanlarının ihtiyaç duyulan her noktada bulunduğuna dikkat çeken Demirkol, "Birçok ilçe ve mahallede aile içi eğitim verdik. Bunun yanında Kobani'den Suruç'a gelen Suriyeli misafirlerimize başta psiko-sosyal destek olmak üzere birçok konuda yardımcı olduk" diye ekledi.

Demirkol, ayrıca kent merkezi ve ilçelerde 10 bin 26 engelli vatandaşa evde bakım adı altında 8 milyon TL'nin dağıtıldığını dile getirdi. Nüfusu 50 bini aşan ilçelerde de sosyal hizmet merkezi kurduklarını ve vatandaşların ihtiyaçlarını daha hızlı bir şekilde hal etmeleri için Ceylanpınar, Siverek, Karaköprü, Eyyubiye, Harran, Suruç ilçelerinde müdürülğe bağlı sosyal hizmet merkezi açtıklarını ifade eden Demirkol, toplantıya ilgi gösteren muhtarlara teşekkür etti.

Muhtarlar ise, bu tür tanıtıcı eğitimlerin yararlı olduğunu, değişen ve gelişen sosyal hizmetler hakkında bilgi edindiklerini söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Demirkol, Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement