Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

FETÖ'nün darbe girişimini protesto sırasında şehit olan 34 yaşındaki Murat Kocatürk son yolculuğuna uğurlandı.

18.07.2016 14:20

FETÖ'nün darbe girişimini protesto sırasında şehit olan 34 yaşındaki Murat Kocatürk son yolculuğuna uğurlandı.

Kocatürk'ün cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki otopsi işleminin ardından ailesince teslim alınarak, Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Yıldız Camisi'ne getirildi.

Cenaze törenine, Kocatürk'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve vatandaşlar katıldı. Kocatürk ailesi, camide taziyeleri kabul etti.

Murat Kocatürk'ün cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atılarak götürüldüğü Tepeüstü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde hayatını kaybeden Murat Kocatürk bir ayakkabı mağazasında çalışıyordu. Kocatürk'ün 5 ve 10 yaşlarında iki çocuğu bulunuyor.

"Bu millet, bu vatanı kimseye bırakmaz"

Şehidin babası Mehmet Bayram Kocatürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu milletin bu vatanı kimseye bırakmayacağının görüldüğünü dile getirdi.

Kocatürk, şöyle konuştu:

"Kendisi devamlı söylerdi; 'Baba şehit olacağım, şehit olacağım.' Oğlum, Esed'e karşı savaşan muhaliflere destek vermek için Türkmen dağına da gitti. Orada kaldı. En son 'Bir dolaşayım' diye çıktı, darbe karşıtı eylemlere katılmış. Bir uzman çavuş ölmüş. Diyecek bir şey yok. Bu vatan bölünmez Allah'ın izniyle. Bu millet, bu vatanı kimseye bırakmaz. Bu çakallara hiç bırakmaz. Rabbim yüzyılda bir lider göndermiş. Bir devlet kurmuş, hükümet kurmuş. Bunu da artık çekemeyenler muhakkak dış güçler. Vatan sağolsun. Bu can da her zaman hazır. Herkes seve seve ölmeye hazır. Darbe olduğunda bana haber verdi. O sokağa çıkmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde olan olayda şehit olmuş. Azerbaycan'a gidecekti savaşa. Kısmet buradaymış."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika


Advertisement