Demre'deki Sel ve Su Baskınlarına Dev Tünelli Önlem - Son Dakika
Yerel

Demre'deki Sel ve Su Baskınlarına Dev Tünelli Önlem

Demre\'deki Sel ve Su Baskınlarına Dev Tünelli Önlem

Demre’yi sel felaketleri ile karşı karşıya bırakan Sakar Deresi’ne önlem için bölgeye dev bir tünel açılıyor.

18.11.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demre'yi sel felaketleri ile karşı karşıya bırakan Sakar Deresi'ne önlem için bölgeye dev bir tünel açılıyor.

Geçtiğimiz günlerde DSİ ile İnşaat firması arasında yapılan Demre Köşkerler Deresi ıslahı inşaatı işinin sözleşmesi sonrası çalışmalar başladı. Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, çalışmaların başladığı bölgeye gelerek incelemede bulundu.

110 METRE TÜNEL İLE SU TAHLİYE EDİLECEK

Kış aylarında sel ve su baskınlarına neden olup, bölge halkının tarım alanlarına zarar veren Sakar Deresi için dev bir tünel açılacağını kaydeden Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, "Köşkerler Güvercinlik Mevkii'nden gelen ve sel felaketlerine sebep olan su taşkınlıkları, Köşkerler Mahallesi'nin Sakar Deresi Koruma Projesi ile önlenecek. Sakar deresinden gelen sel ve su taşkınları, 110 metre uzunluğunda genişliği ve yüksekliği 6 metre olan dev bir tünel ve yapılacak olan kanalla Demre çayına ulaşacak. Yapılan bu proje ile birlikte Köşkerler Mahallesi yıllardır yaşadığı büyük sıkıntıdan kurtulmuş olacak" diye konuştu.

Başkan Arıcı, çalışmaların son hızla devam ettiğini ve tünelin 2017 Ocak ayında faaliyete geçeceğini de sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demre'deki Sel ve Su Baskınlarına Dev Tünelli Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement