Denizbank 2015 Yılı İlk Yarı Finansal Verilerini Açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

Denizbank 2015 Yılı İlk Yarı Finansal Verilerini Açıkladı

DenizBank'ın aktifleri 104 milyar TL'ye ulaştı.

17.08.2015 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş,"Ülkemizin 81 ilinde 723, yurt dışında 43 olmak üzere toplamda 766 şubemiz ve 15 bin çalışanımız ile faaliyet gösteren Bankamızın aktifleri; 2015 yılının ilk yarısında 2014 yılsonuna göre %11 büyüyerek, 104 milyar TL'ye ulaştı" dedi.

Ateş, DenizBank'ın 2015 yılının ilk yarısında konsolide bazda;

Net karının 503 milyon TL'ye ulaştığını,
Ana fon kaynağı olan mevduatını yılsonuna göre %11 artırarak 68,7 milyar TL'ye ulaştırdığını,
Toplam kredilerini ilk altı ayda %13 artış ile 96,1 milyar TL'ye çıkardığını,
Müşteri sayısını yıllık 800 binlik bir artışla 8,6 milyona ulaştırdığını kaydetti.

Ayrıca DenizBank'ın fark yaratan ürün ve hizmet anlayışı sonucunda uluslararası arenalardan alınan ödüllerle takdir topladığını belirten Ateş, "Attığımız öncü adımların meyvelerini prestijli ödüllerle toplamaktan büyük gurur duyuyoruz" dedi.

DenizBank BAI ödüllerinde bu yıl da final sahnesinde

Dijital çağın nabzını tutan, inovatif hizmetleriyle sektördeki yenilikçi konumunu her gün güçlendiren DenizBank geçen yıl "Dünyanın En Yenilikçi Bankası" seçildiği BAI Bankacılık İnovasyonu Ödülleri'nde bu yıl da 3 ayrı kategoride adını finalistler arasına yazdırdı. Banka olarak genç yaşına rağmen teknoloji konusunda sektörlerine öncülük ettiklerini ifade eden Ateş; "Dijital platformlarda fark yaratan ve işimize değer katan yatırımlar yapıyoruz. Dijital alana yaptığımız bu yatırımların başarıya ulaşması ve küresel çapta itibarlı kurumlar tarafından takdir edilmesi, çalışma azmimizi daha da artırıyor. 250'den fazla proje arasından 3 ayrı kategoride finale kaldığımız, finansal hizmet sektörünün bankacılık yönetimi alanında dünya çapında en saygın kurumlarından ABD merkezli Bank Administration Institute (BAI) Ödüllerinde bu yıl da ödülleri kucaklamak, Bankamızla birlikte Türk bankacılık sektörüne de tekrar gurur yaşatmayı arzu ediyoruz" dedi.

Çözüm odaklı inovatif yaklaşımlar Deniz'de

DenizBank'ın ses getiren önemli projelerinden biri de e-Devlet kapısına şifresiz girme dönemini başlatması oldu. Buna göre DenizBank, Türksat ve T.C Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yaptığı işbirliğiyle Açık Deniz İnternet Bankacılığına giriş yapan müşterilerine başka hiçbir şifreye ihtiyaç duymadan e-Devlet sitesine ulaşabilme ve tüm işlemlerini yapabilme imkanı sağlıyor. AçıkDeniz İnternet Bankacılığı üzerinden e-Devlet sitesine yönlenen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı müşteriler belediye ve diğer kamu kurumlarındaki borçlarını ödeyebiliyor, borç durumlarını sorgulayabiliyor, sicil ve ikametgâh belgelerini kolayca edinebiliyor.
DenizBank ayrıca yenilikçi bakış açısı ile önemli bir projeye daha imza attı. Buna göre KOBİ Ümit ve Deniz Özel gibi hizmet modellerini uygulamaya alan DenizBank İletişim Merkezi, 2015 yılının ikinci yarısında Skype üzerinden erişim uygulamasını da hayata geçirdi. Bu sayede, DenizBank İletişim Merkezi Türk bankacılık sektöründe Skype üzerinden erişim sağlanabilen ilk ve tek çağrı merkezi oldu.

Banka Mastercard 2014 satış ödülleri kapsamında ticari kartlarda portföyünü adet olarak en fazla büyüten banka ödülünün de sahibi olarak uluslararası platformlarda elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Denizbank 2015 Yılı İlk Yarı Finansal Verilerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement