Denizbank'ın Sahibi Rus Bankası Rusya'da Parmak İzi ile Alışveriş Dönemi Başlattı - Son Dakika
Güncel

Denizbank'ın Sahibi Rus Bankası Rusya'da Parmak İzi ile Alışveriş Dönemi Başlattı

Denizbank'ın sahibi olan Rus Sberbank, Moskova'da parmak izi ile alışveriş dönemi başlattı.

27.09.2016 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizbank'ın sahibi olan Rus Sberbank, Moskova'da parmak izi ile alışveriş dönemi başlattı.

Sberbank ilk olarak Moskova'daki "Azbuka Vkusa" süpermarketlerinde başlattığı uygulama ile müşteriler parmaklarını biyometrik scanerla donatılmış özel POS cihazına koyarak ödemelerini yapabilecekler. Bunun için süpermarketlerin kasalarında kısa bir kayıt prosedürünü tamamlamaları ve POS cihazıyla iki parmaklarının izlerini uluslararası ödeme sistemleri VISA ve MasterCard banka kartlarına kaydetmeleri gerek.

Servisin bağlanmasının ardından bu teknoloji ödemelerin parmak iziyle banka kartı kullanmadan yapılmasını sağlayacak. Aynı zamanda müşteriler klasik kartla ödeme seçeneğini de kullanabilirler.

Projenin katılımcıları, müşterilerin biyometrik verilerini saklamıyorlar. Veriler özel cihaz tarafından taratıldıktan sonra sayısal kodlara dönüşüyorlar.

Şu anda bu teknoloji Nahimovski Prospekt, 61 numaralı adreste yer alan süpermarkette kullanılabiliyor. Sberbank, tüm kasalara biyometrik tanıma fonksiyonu olan POS cihazlarını yerleştirdi.

"Azbuka Vkusa" ile gerçekleştirilen bu proje, Rusya'daki ilk biyometrik proje özelliği taşıyor. Sberbank Ticari Yönetim Müdürü Svetlana Kirsanova, Sberbank'ın biyometrik ödeme seçeneğini kullanmaya devam etmeyi planladığını bildirdi. Kirsanova, "Biyometrik ödemenin kolaylığı şu ki, ödeme yapmak için banka kartını kullanmaya ve şifreyi girmeye gerek yok. Biyometri yanınızda banka kartı ve nakit para taşımama imkanıdır" dedi. - Moskova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizbank'ın Sahibi Rus Bankası Rusya'da Parmak İzi ile Alışveriş Dönemi Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement