Denizcilik ve Kabotaj Bayramı - Son Dakika
Yerel

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Mudanya ilçesinde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

01.07.2015 13:30

Mudanya ilçesinde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

Tören, İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Deniz şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından deniz şehitleri için suya çelenk atıldı.

Mudanya Liman Başkanı Yalçın Koca, törende yaptığı konuşmada, deniz şehitlerini saygıyla andıklarını söyledi.

Türkiye'nin hükümranlığındaki sularda kabotaj imtiyazının, ilgili kanunla 1 Temmuz 1926'dan itibaren Türk gemilerine ve vatandaşlarına tanındığını hatırlatan Koca, şöyle konuştu:

"Ülkemiz için Kabotaj Kanunu, bağımsız Türkiye'nin denizlerde de egemen olduğunun açık göstergesidir ve bunun tüm dünyaya ilanı olmuştur. Ülkelerin büyüklüğü sadece topraklarının yüz ölçümü ile sınırlı değildir. Ulaşabildiği, söz sahibi olduğu ve hükmedebildiği deniz sahalarına kadar ulaşabilmektir. Bunu zamanımızda büyük devletlerin oturdukları yerde masalarının başından dünyanın bir diğer ucunu nasıl kontrol ettiklerinden anlıyoruz. Denizler, ülkelerin güvenliği ve refahı için vazgeçilmez öneme sahiptirler."

Daha sonra, Kaymakam Orhan Çiftçi, İlçe Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Tayfun Paşaoğlu, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Yalçın Koca, şehitler anısına sahil güvenlik botundan denize çelenk bıraktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizcilik ve Kabotaj Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement