Denizden 3 kilometre uzakta kayık yapıyor - - Son Dakika
Güncel

Denizden 3 kilometre uzakta kayık yapıyor -

Rizeli inşaat ustası Hüseyin Yıldırım, denizden 3 kilometre uzaktaki evinin bahçesinde kayık yapımına başladı.

05.02.2014 16:20

Rizeli inşaat ustası Hüseyin Yıldırım, denizden 3 kilometre uzaktaki evinin bahçesinde kayık yapımına başladı.

Derepazarı ilçesine bağlı Fıçıcılar Mahallesi'nde yaşayan 55 yaşındaki Yıldırım, sahile 3 kilometre mesafedeki evinin bahçesinde 5 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde kayık yapmak için kolları sıvadı.

Kayığı 4 ayda tamamlamayı planlayan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatında ilk kez kayık yapımıyla uğraştığını belirterek, kayığın projesinin kendisine ait olduğunu söyledi.

Ahşap işlerinden anladığını dile getiren Yıldırım, "Bir arkadaşım benden kayıklarda kullanılan bir parçayı kesmemi istedi. Parçayı verdiği ölçülerle kestim. Sonra, aklıma kayık yapma fikri geldi. Önce balıkçı barınağına gidip kayıkları inceledim. Kafama göre bir proje hazırladım. Evimin bahçesi daha müsait olduğu için kayığı burada yapmaya karar verdim. Yüzme bilmediğim için denizden uzak duruyorum. Deniz beni tutar. Denize kesinlikle açılmam. Kayığı tamamladıktan sonra ihtiyacı olan bir balıkçıya vermeyi düşünüyorum" diye konuştu.

Sahilden 3 kilometre uzaktaki evinin bahçesinde yapımına başladığı kayığı tamamlandıktan sonra denize ulaştırmakta güçlük çekmeyeceğini belirten Yıldırım, "Her yer, yol. Fatih Sultan Mehmet, koca gemileri karadan yürütüp Bizans İmparatorluğunu yerle bir etti. Bunu denize indirmek, benim için zor olmayacak. Biz Fatih'in torunuyuz. Bunu kolaylıkla denize indireceğim" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizden 3 kilometre uzakta kayık yapıyor - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement