Denizli'de Cumhuriyet Dönemi Giysileri Sergilendi - Son Dakika
Yerel

Denizli'de Cumhuriyet Dönemi Giysileri Sergilendi

Cumhuriyetin ilk dönemi ve sonrasında kullanılan 20 parçadan oluşan "Cumhuriyet dönemi giysileri sergisi" açıldı.

29.10.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de, Cumhuriyet'in 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyetin ilk dönemi ve sonrasında kullanılan 20 parçadan oluşan "Cumhuriyet Dönemi Giysileri Sergisi" açıldı.

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Denizli Hazır Giyim ve Konfeksiyoncular Derneği (DETGİS), Haliç Üniversitesi ile İstanbul Tekstil Kostüm ve Moda Araştırmaları Derneği (TEMKA) işbirliğiyle Yenişehir Spor Salonu'nda açılan sergide 80-90 yıllık erkek ve kadın giysileri sergilendi.

DETGİS Başkanı İsa Dal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEMKA'da toplanan 320 farklı parçadan 20'sinin Denizli'de sergilendiğini belirtti.

Cumhuriyetin ilk döneminde farklı illerde kullanılan kıyafetler bulunduğunu dile getiren Dal, "Eserlerde o dönemin ünlü terzilerinin ve tasarımcıların imzaları bulunur. O dönemin, uluslararası önemli markalardan ziyade kişi isimlerinin ön plana çıktığı eserleri sergiliyoruz" dedi.

Sergide 17 parça kadın, 3 de erkek giysisi bulunduğunu anlatan Dal, şöyle konuştu:

"Bu sergi, halkımızın o dönemin kıyafetlerine dokunabilecekleri orijinal bir sergidir. Müzelerde böyle kıyafetleri uzaktan izleyebilirsiniz ancak burada dokunabilir ve inceleyebilirsiniz. 80-90 yıllık eserleri bugünkü balolarda, düğünlerde bayanlarımız rahatlıkla kullanabileceklerini görecekler. Dernek olarak böyle farklı bir hizmet sunmak istedik."

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve davetlilerin katıldığı sergi, 31 Ekim'e kadar gezilebilecek. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'de Cumhuriyet Dönemi Giysileri Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement