Denizli'de Evde Sağlık Hizmeti - Son Dakika
Sağlık

Denizli'de Evde Sağlık Hizmeti

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı 11 sağlık merkezince verilen evde sağlık hizmeti kapsamında 13 bin 608 hastaya ulaşıldı.

22.06.2016 14:22

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı 11 sağlık merkezince verilen evde sağlık hizmeti kapsamında 13 bin 608 hastaya ulaşıldı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, hasta, engelli, ihtiyaç sahibi vatandaşların bakım ve tedavilerinin ücretsiz yapıldığı hizmeti yerinde görmek üzere 84 yaşındaki Faket Çolak'ı ziyaret etti.

Öztürk, ziyaretin ardından, evde sağlık hizmetinin amacının tanı konulan hastanın tedavisinin takibi, uygulaması ve hastalığıyla ilgili gerekli bilgilerin hasta ve yakınlarına aktarılması olduğunu belirtti.

Genel Sekreterliğe bağlı 11 sağlık merkezinde evde sağlık birimi bulunduğunu dile getiren Öztürk, 54 kişilik bir ekiple hizmet verdiklerini anlattı.

Öztürk, ekiplerin 2006 yılından bu yana 13 bin 608 hastaya ulaştığını belirterek, "Tedavi programımızda mayıs sonu itibariyle 3 bin 548 aktif kayıtlı hastamız, bu hizmetlerden yararlanıyor. İl geneli evde sağlık hizmeti alan hastalara baktığımızda yüzde 72'si birliğimize bağlı sağlık merkezlerinden hizmet almaktadır." dedi.

Yazın havaların ısınmasıyla evde sağlık hizmetlerinin öneminin bir kat daha arttığını anlatan Berna Öztürk, şunları kaydetti:

"Yatalak hastalarımızın yaraları sıcaklardan dolayı enfeksiyon kapıyor. Bu da yaraların iyileşmesini geciktiriyor. Evde bakım hastalarının yaralarının pansuman yapılması, tansiyon ve şekerlerinin düzenli takip edilmesi için evde sağlık hizmetini yürüten sağlık personellerimiz düzenli olarak hastalara giderek her türlü bakımlarını yapıyorq. Hastalarımızı evlerinde yalnız bırakmayan tüm sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Denizli'de Evde Sağlık Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement