Denizli'de İtfaiye Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Denizli'de İtfaiye Haftası Etkinlikleri

Denizli\'de İtfaiye Haftası Etkinlikleri

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'deki büyükşehir belediyeleri içinde itfaiye personeli olarak en iyi konumda olduklarını belirtti.

26.09.2016 15:06

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'deki büyükşehir belediyeleri içinde itfaiye personeli olarak en iyi konumda olduklarını belirtti.

Zolan, İtfaiye Haftası dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Allah'tan afet, kaza, bela vermemesini, itfaiyecilerin binalarından hiç ayrılmayıp, araçların hiç hareket etmemesini diledi.

Hayatta her türlü afet, yangın, sel, deprem, kazanın olduğunu dile getiren Zolan, şunları söyledi:

"Buna karşı da her zaman hazır vaziyette durmamız, imdat dendiğinde hemen koşup o imdada yetişmemiz insanlarımızın canını malını kurtarmamız, orada yardıma muhtaç insanlarımızın elinden tutmamız ve güzelliklere vesile olmamız gerekiyor. Bu noktada Denizli itfaiyemiz Türkiye'de örnek bir itfaiyedir. Hem eleman ve ekip anlamında, çalışma ruhu anlamında, eğitimiyle, bilgi dolu donanımı anlamında aynı zamanda araç ve gereçleriyle ve sistemiyle Denizli itfaiyesi bugün Türkiye'de parmakla gösterilen bir itfaiyedir. Türkiye'de 30 büyükşehir belediyesi içinde Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiyesi, kişi başına düşen itfaiye çalışanı anlamında birinci sıradadır. Şu anda Denizlimizin 52 şubesinde her yere ulaşacak şekilde afete anında ulaşacak konuşlanmış durumundayız."

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin envanterindeki araç ve gereçle 30 Büyükşehir arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinden sonra ikinci sırada olduğuna dikkat çeken Zolan, şunları kaydetti:

"Biz bunu övünmek ve gurur duymak için değil insanlarımızın canına ve malına verdiğimiz değer için yapıyoruz. Bir canın bedeli 100 itfaiye aracına değişilmez. Bir cana gerekirse 10, 20 şube açılır. Bizim hizmet anlayışımız tüm Denizli halkımız için gece gündüz çalışmaktır. Başkalarıyla değil kendimizle yarışmalıyız. Sürekli daha iyi daha iyi daha güzel, daha hızlı, daha bilgili, daha donanımlı, daha fazla araçla insanımızın canı için daha erken nasıl yetişiriz onun hesabı içindeyiz. Denizli'mizde imkansızlıktan ve yokluktan dolayı bir olay olsun istemiyoruz. Çalışma arkadaşlarım bir yangına, bir kazaya çağrıldığında giderken sanki aracın içinde kendi anası kendi babası var. Aracın içinde yangında kendi çocuğu eşi varmış gibi hızlı gidiyorlar."

Zolan ve beraberindekiler, itfaiyenin fotoğraf sergisi ile itfaiye araç ve gereçlerinin tanıtıldığı sergiyi gezdi.

Etkinlikte ayrıca, itfaiye görevlileri, katılımcılara ve öğrencilere kaza anında ve çeşitli afetlere maruz kalındığında yapılması gerekenler hakkında itfaiye araçları üzerinde bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizli'de İtfaiye Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement