Denizli'de Maden Sahasının Rehabilitasyonu - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Maden Sahasının Rehabilitasyonu

Tavas ilçesine bağlı Pınarlar Mahallesi'ndeki eski maden sahasının rehabilitasyonu için 3 bin 500 fidan dikildi.

26.12.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavas ilçesine bağlı Pınarlar Mahallesindeki eski maden sahasına 3 bin 500 fidan dikildi.

Tavas Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü'nün madencilik faaliyetlerinin sona erdiği sahaların rehabilitasyonu ve bu sahaların kazanılması için başlattığı "Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı" çerçevesinde Pınarlar Mahallesi'ndeki eski maden sahasına  3 bin sedir, kızılçam ve selvi fidanı ile 500 badem fidanı dikimi gerçekleştirdi.

Fidan dikimi için yapılan törende konuşan Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, faaliyetlerin sona erdiği maden alanlarında doğal dengenin yeniden kurulması, alanın yeniden insanların ya da diğer canlıların güvenle yararlanabileceği hale getirilmesi amacıyla rehabilitasyon çalışmaları yapıldığını belirtti.

Bozulan ve etkilenen alanlara ekolojik, ekonomik ve estetik değerlerini mümkün olduğu ölçüde yeniden kazandırmak ve doğal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Korucu, şunları söyledi:

"En önemli tabii kaynaklarımızdan olan madenlerin ülke kalkınmasındaki yeri ve ekonomiye yaptığı doğrudan katkılar göz ardı edilemez. Rehabilitasyon çalışmaları ile çevre ve canlı sağlığı için madenlerin çıkartılması, işlenmesi ve kullanılması sırasında çevreye verilen zararın en aza indirilmesi ile madenin alınmasına müteakip, bozulan sahaların tekrar doğaya kazandırılmasına yoğunlaşmaktayız. Bademler hem alanın yeşillenmesine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacaktır."

Denizli'de  44 orman işletme şefliğine en az bir sahada badem ekim çalışması yapmak üzere talimat verildiği bildirildi.

Fidan dikimi ve tohum ekimi çalışmalarına Tavas Kaymakamı Osman Varol, Belediye Başkan Vekili Şenol Oranca, Orman İşletme Müdürü Yusuf Büyükakçalı ve orman işçileri katıldı. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizli'de Maden Sahasının Rehabilitasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement