Denizli'de Obezite Alarmı - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Obezite Alarmı

Denizli\'de Obezite Alarmı

Denizli'deki Merkezefendi Belediyesi, 3 ay önce Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 85 bin liralık maddi desteğiyle, 'Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında' projesini uygulamaya koydu.

10.04.2015 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'deki Merkezefendi Belediyesi, 3 ay önce Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 85 bin liralık maddi desteğiyle, 'Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında' projesini uygulamaya koydu. Merkezefendi Belediye Başkanı Ak Partili Muhammet Subaşıoğlu, "20 bin öğrenciyi taradık, maalesef yüzde 20'si obezite riski altında. Aşırı beslenme ve az hareketlilik büyük sorun" dedi.

Merkezefendi Belediyesi, GEKA, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün de desteğiyle ilk ve ortaokullarda 20 bin çocuğu obezite taramasından geçirdi. Bu öğrenciler ve 8 bin öğrenci velisine obezite ile ilgili eğitim verildi. Obezite konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla okullarda meyve, vatandaşlara ise kuru meyve dağıtımı yapıldı.

Okullardaki 20 bin öğrencinin boy, yaş ve kilo bilgilerinin alındığını ve uzmanların toplanan verileri taradığını söyleyen Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "Maalesef çocuklarımızın yüzde 20'sinde obezite riski var. Obezite modern çağın bir sorunu. obeziteyle mücadele etmek zorundayız. Yapılan araştırmada sadece yüksek gelir grubunun değil, alt gelir grubunun çocuklarının da aşırı beslenme ve az hareketlilik nedeniyle obezite tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gördük" dedi.

Obezitenin, zengini de fakiri de tehdit ettiğini kaydeden Subaşıoğlu, "Biz başarılı bir projeyle obezite tehlikesini ortaya çıkardık, farkındalık oluşturmak için çalışmalar yaptık, öğrenci velilerini bilgilendirdik. Sonuçları aldık. Bundan sonra yerel yönetimler, devlet, sivil toplum, toplumun her kesimi obeziteyle mücadele için seferber olmalıdır" diye konuştu.

Muhammet Subaşıoğlu, 12 Nisan Pazar günü 1700 metrelik Yenişehir Yürüyüş Yolu'nda, binlerce vatandaşın katılacağı yürüyüşle 'Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında' isimli projenin finalini yapacaklarını sözlerine ekleyerek, "Yürüyüşümüze Denizli halkı davetlidir" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Obezite Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement