Denizli'de Toplu Zehirlenmelerin Nedeni Anlaşılamadı - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Toplu Zehirlenmelerin Nedeni Anlaşılamadı

Denizli\'de Toplu Zehirlenmelerin Nedeni Anlaşılamadı

Denizli'de, 11-14 Mayıs tarihleri arasında 200'den fazla kişinin çeşitli hastanelere bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı şikayetiyle başvurmasıyla ilgili olarak Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan tahlil ve incelemelerde herhangi bir mikroorganizmaya rastlanmadığı açıklandı.

29.05.2015 17:19

Denizli'de, 11-14 Mayıs tarihleri arasında 200'den fazla kişinin çeşitli hastanelere bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı şikayetiyle başvurmasıyla ilgili olarak Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan tahlil ve incelemelerde herhangi bir mikroorganizmaya rastlanmadığı açıklandı. İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, zehirlenmenin kaynağı sanılan şehir şebeke suyunun içilebilir kalitede olduğunu, çeşitli yerlerden alınan gıda numunelerinde de herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirtti. Arpacı, temizlik ve hijyene dikkat çekti.

Kentte 11 ile 14 Mayıs arasında Pamukkale Üniversitesi yemekhanesinden yemek yiyen, Organize Sanayi Bölgesi'nde dört fabrikada çalışan ve Denizli Adalet Sarayı personellerinin de aralarında bulunduğu 200'den fazla kişi; ishal, bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle çeşitli hastanelere başvurdu. İl Sağlık Müdürlüğü başta şehir şebeke suyu olamak üzere toplu yemek yenilen yerlerdeki gıdalardan örnekler alıp inceledi. Ancak zehirlenmenin kaynağı sanılan şehir şebeke suyunun içilebilir kalitede olduğu, gıda numunelerinde de herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi.

Laboratuvar sonuçlarının alınmasının ardından yazılı açıklama yapan Denizli Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, "Yapılan incelemelerin sonucunda şehir suyumuzda ve alınan gıdalarda herhangi bir mikroorganizmaya rastlanmamıştır. Şehir şebeke suyumuzun İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine göre uygun ve içilebilir kalitede olduğu görülmüştür. Vatandaşlarımızda meydana gelen bu bulguların şehir suyu veya gıdadan kaynaklanmadığı anlaşılmıştır. O tarihten bu yana bu tür şikayetler ile hastanelerimize müracaat eden vakalarda azalma gözlenmiştir. Ayrıca bu tür vakalar ile ilgili 2014 yılı sağlık verilerimiz incelendiğinde bu dönemde ortaya çıkan vakalarda önemli bir artış olmadığı anlaşılmaktadır" dedi.

TEMİZLİĞE VE HİJYENE DİKKAT ÇEKTİ

Hava olaylarındaki ani değişikliklerin, hava sıcaklığında yaşanan artışların ve su baskınlarının ishal, bulantı, kusma, ateş belirtileriyle kendini gösteren gastroenterit hastalıkların oluşmasına zemin hazırladığını belirten Arpacı, "Hava ve çevre şartlarının değişmesi ile birlikte temizlik kurallarına dikkat edilmemesi bu tür rahatsızlıkların bir anda yayılmasına sebep olabilmektedir. Çevremizle birlikte ev, okul, iş yeri ve diğer kapalı ortamların temizliği, bakımı sağlığımız için son derece önemlidir. Bu konuda bir diğer önemli unsur da, kişisel temizlik kurallarıdır. Kişisel temizliğimize hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı için daha fazla dikkat etmeliyiz. Bunun en basit yöntemi de doğru bir şekilde el yıkama alışkanlığına sahip olmaktır. Gastroenterit, grip gibi birçok hastalığı bu basit yöntemle önleyebiliriz. Toplumumuzun sağlığı için müdürlüğümüz ve ilgili diğer tüm kurumlar gerekli çalışmaları hassasiyetle yürütmektedir" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Toplu Zehirlenmelerin Nedeni Anlaşılamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement