Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Denizli'den Kısa Kısa

Denizli Antalya karayolu Serinhisar ilçesinde sıcak asfalt çalışmaları nedeniyle trafik tek şeritten sağlanıyor.

29.05.2014 20:27

Denizli- Antalya karayolu Serinhisar ilçesinde sıcak asfalt çalışmaları nedeniyle trafik tek şeritten sağlanıyor.

Geçen yıl başlatılan sıcak asfalt çalışmaları kapsamında Denizli-Serinhisar- Acıpayam mevkilerindeki çalışmalar devam ediyor.

Denizli-Antalya karayolu Acıpayam yönünde Serinhisar Leblebiciler Sitesi ile ilçe girişi arasında trafik tek şeritten sağlanıyor.

Yetkililer, sürücülere çalışma mevkilerinde işaret ve işaretçilere uyulmasını, hatalı sollama yapmaması uyarısında bulundu.

Halk Eğitimden yıl sonu sergisi

Tavas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Yıl Sonu Karma Sergisi açıldı.

Cumhuriyet Meydanı Belediye İşhanında düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan Tavas Kaymakamı Ali Arıkan bu yıl halk eğitim kurslarını köylerde yaygınlaştırmayı kararlaştırdıklarını ve başarılı olduklarını belirterek, "Tavas'ta kurs çeşitliliği ve devamlılığı açısından çok iyi durumdayız. Meslek edindirme kursları açtık ve devam edecek. Bu kursları açılmasında emeği geçen belediye başkanımıza, ilçe milli eğitime ve halk eğitim merkezi müdürüne ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Halk Eğitim için bina arayışı içindeyiz. Açılmasını istediğiniz kurs varsa Halk Eğitime müracaat edin" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan ise Tavas Halk Eğitim Merkezi'nin bu yıl 180 kurs açtığını ve bu kurslara 3 bin 800 kursiyerin katıldığını belirterek, "Hayat boyu öğrenme kapsamında birçok etkinlik, kurs gerçekleştirdik. Çiftçiler için tarım ve hayvancılık kursları, yetişkinler için dikiş, nakış, el sanatları, gençlere yönelik yaz spor kursları açıyoruz. Kültürümüzün temel unsuru olan el sanatlarını gelecek nesillere taşımak için bu kurslar çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tel kırma, beyaz iş, iğne oyası, ahşap boyama, giyim, kurdela nakışı, el ve makine nakışı ürünlerin bulunduğu Halk Eğitim Karma Sergisi üç gün gezilebilecek.

Tavas'ta meslek edindirme kursları

İş Kur İl Müdürlüğü ile Tavas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Tavas ilçe merkezinde Kadın Üst Giyimleri Kursu ve Nikfer Mahallesi'nde Yaşlı Bakım Kursu açılıyor.

Gelecek ay başlayacak kurslara 17 kişinin alınacağı ve kursların ekim ayına kadar devam edeceği bildirildi.

Kursu başarıyla tamamlayanların işe alınacağı belirtilirken, her iki kursa katılan kursiyerlere 20 lira günlük harçlık verileceği, ayrıca sosyal güvenceleri olmadığı için kurs boyunca sağlık sigortası yaptırılacağı kaydedildi.

Mesleki Eğitim kursularına katılmak için İş Kur'a kayıtlı işsiz olması, en az ilkokul mezunu olması ve sigorta veya Bağ-Kur'a kayıtlı olmaması şartları bulunurken, 17 kişilik yaşlı bakım kursunun Nikfer Huzurevi'nde, Kadın Üst Giyimleri Kursu için Tavas Spor Salonunda kura çekimi yapılacağı bildirildi.

DETÇEV'de yönetim değişti

Tavas-Kale- Beyağaç Yöresi Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği'nin (DETÇEV) 2014 yılı ilk toplantısı, Tavas Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı.

DETÇEV ve Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, toplantıda yaptığı konuşmada, 30 Mart mahalli seçimlerinden sonra DETÇEV meclis üyelerinin yeniden oluşturulacağını belirterek,"2006 yılında kurulan DETÇEV daha önce Tavas, Kale ve Beyağaç ilçeleri olmak üzere kasaba belediyeleri ile 15 belediyeden oluşuyordu. Şimdi Denizli'nin büyükşehir olmasından sonra 3 ilçe kaldı. DETÇEV 3 ilçe belediye başkan ve meclis üyelerinden oluşacak. Yapılacak seçimlerde toplam 21 asil ve 9 yedek üye belirlenecek" dedi.

DETÇEV'in  2014 yılı ilk seçimli genel kurulunda oy birliğiyle Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla,  DETÇEV'in 2 yıllık yeni başkanlığına getirilirken, 1. Başkan Vekili Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, 2. Başkan Vekili Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay oldu.

Seçim sonunda DETÇEV'in Tavas'ta gerçekleştireceği Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Düzenleme tesisi projesi hakkında Akın Güvenir ve Atilla Doğu, DETÇEV üyelerine bilgi verdi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement