Derik'te Çiftçilere Kırsal Kalkınma Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Derik'te Çiftçilere Kırsal Kalkınma Semineri Verildi

Derik\'te Çiftçilere Kırsal Kalkınma Semineri Verildi

Mardin’in Derik ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Derik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri tarafından öğretmen evi toplantı salonunda, kırsal kalkınma yatırımları desteklemesi programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımlarının desteklenmesi ve bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkında çiftçilere bilgi verildi.

13.05.2015 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Derik ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Derik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri tarafından öğretmen evi toplantı salonunda, kırsal kalkınma yatırımları desteklemesi programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımlarının desteklenmesi ve bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkında çiftçilere bilgi verildi.

Toplantıda bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi için KDV hariç yüzde 50 hibe verileceği, gerçek kişiler için 100 bin TL, tüzel kişiler için 200 bin TL aşmayacak şekilde hibe verileceği belirttildi. Hibelerden yararlanmak isteyenler için son başvuru süresinin ise 3 temmuz 2015 tarihi olduğu belirtildi.

Tarıma dayalı ekonomik yatırımlarının desteklenmesi kapsamında; tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış tesisler ile bu tebliğ kapsamında yapılacak tesislerde, ayrıca 3 dekardan küçük olmaması şartıyla örtü altı kayıt sistemine kayıtlı mevcut modern seralarda kullanılmak üzere; alternatif enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı, tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar, hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,konularında yüzde 50 oranında hibe desteği verileceği açıklandı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Derik'te Çiftçilere Kırsal Kalkınma Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement