Derik'te Kürtçe Tiyatro Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

Derik'te Kürtçe Tiyatro Sahnelendi

Derik\'te Kürtçe Tiyatro Sahnelendi

Mardin'in Derik ilçesinde Eğitim-Sen ilçe temsilciliği organizesinde 'Torosa sıpi' adlı Kürtçe tiyatro oyunu sahnelendi.

14.05.2014 12:11

Mardin'in Derik ilçesinde Eğitim-Sen ilçe temsilciliği organizesinde 'Torosa sıpi' adlı Kürtçe tiyatro oyunu sahnelendi.

Kültür Sarayı'nda sahnelenen tiyatro oyunu öncesinde bir konuşma yapan Eğitim-Sen Derik İlçe Temsilcisi Ulaş Çelik, halkların varlıklarını dilleri sayesinde yaşattığını ve bunun için de dillerine ve kültürlerine sahip çıkmanın önemli olduğunu söyledi. Oyunu Derik Belediye Eş Başkanı Sebahat Çetinkaya, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sendika üyesi ve çok sayıda vatandaş izledi. Figürsüzler Tiyatro Topluluğu'nun 'Torosa sıpi' adlı Kürtçe tiyatro oyununda korkunun hüküm sürdüğü bir dönemde herkesin herkesten şüphelendiği güvensiz ve korkulu bir zamanda, babaları öldürülen üç çocuğun başlatıkları bir intikam savaşının trajikomik öyküsünü anlatıyor. Oyunun sonunda Derik Belediye Eş Başkanı Sebahat Çetinkaya ve Eğitim-Sen Derik İlçe Temsilcisi Ulaş Çelik oyuncuları tek tek kutlayarak teşekkür etti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Derik'te Kürtçe Tiyatro Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement