Derik'te Meyveciliği Geliştirme Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Derik'te Meyveciliği Geliştirme Çalışmaları

Mardin'in Derik ilçesinde "2015 Yılı Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı" tanıtımı ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

14.04.2015 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Derik ilçesinde "2015 Yılı Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı" tanıtımı ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Prof. Dr. Aydın Ayaydın Öğretmen Evinde düzenlenen toplantıya mahalle muhtarları, çifçiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan  Derik Proje Kabul Birimi Kordünatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Abdullah Dip, Mardin genelinde ve Derik ilçesinde meyveciliğin geliştirilmesi için yapılacak çalışmaları ve sağlanacak desteği ele aldıklarını belirtti.

Meyvecilikle uğraşmaka isteyen çiftçilere büyük oranlarda destek sunulacağını ifade eden Dip, şunları kaydetti:

"Destek programı ile Mardin'de fıstık, ceviz ve badem bahçe tesis etmek isteyen üreticilere hibe desteği sağlanacak. Kapama meyve bahçesi kuranlara yüzde 75 hibe desteği verilecek.  İlimiz için ayrılan 2 milyon 500 bin TL'lik kaynak kullanılarak çiftçilerimize yüzde 75 oranında hibe verilecektir. Hibe kapsamı fidan temini ve dikimi, çevre ihata sisteminin temini ve kurulumu ile bahçe içi sulama sisteminin temini ve montajından oluşacaktır."

Destekten yararlanmak isteyen üreticilerin, 7 Mayıs'a kadar il ve ilçe tarım müdürlüklerine başvurmaları gerektiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Derik'te Meyveciliği Geliştirme Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement