Derneklere Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Derneklere Bilgilendirme Toplantısı

Derneklere Bilgilendirme Toplantısı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde İl Dernekler Müdürlüğü ile Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Merkezi tarafından İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın "Sivil Toplum Kuruluşları İçin Proje Yardımları" programı ve diğer hibe programları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

02.04.2015 16:02

Ordu'nun Fatsa ilçesinde İl Dernekler Müdürlüğü ile Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Merkezi tarafından İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın "Sivil Toplum Kuruluşları İçin Proje Yardımları" programı ve diğer hibe programları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil Bekyürek, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, Gençlik Hizmetleri Müdürü Berat Şahin ve Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Merkez Koordinatörü Ümit Şener ve Fatsa'daki derneklerin başkan ve yöneticileri katıldı.

Hibe programları ile ilgili bilgi veren Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Merkez Koordinatörü Ümit Şener, toplantıda bir projenin başarılı olması için gerekli olan faktörler, proje hazırlayanların uyması gereken kurallar, projelerin başarısızlık nedenlerini anlattı.

"İçişleri Bakanlığı'nın proje yardımına, Dernekler Kanunu kapsamına giren dernekler ile derneklerin oluşturduğu federasyon ve konfederasyonlar başvuru yapabilir" diyen Ümit Şener, "Başvuru sahibi en fazla 1 projeyi gerçekleştirmek üzere başvurabilir. Daha önce proje desteği almış olup, projesini tamamlayamamış derneklerin müracaatı kabul edilmeyecektir. Proje başvuruları, Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın kurumsal internet sayfası olan 'www.dernekler.gov.tr' adresinde yer alan Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden elektronik (online) olarak yapılacaktır. Proje başvurusu yapacak derneklerin kendilerine ait Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme giriş yapmaları ve başvurularını sistem üzerinden tamamlamaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Merkez Koordinatörü Ümit Şener, toplantının son bölümünde proje başvurusunun nasıl yapılacağını uygulamalı olarak gösterdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Derneklere Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement