Derviş Eroğlu: "Bir Kaç Yıl İçinde Kıbrıs Sorunu Kalmayacak - Son Dakika
Güncel

Derviş Eroğlu: "Bir Kaç Yıl İçinde Kıbrıs Sorunu Kalmayacak

Derviş Eroğlu: "Bir Kaç Yıl İçinde Kıbrıs Sorunu Kalmayacak

Kuzey Kıbrıs Türk halkı, 19 Nisan Pazar günü 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanı'nı seçmek üzere sandık başına gidecek.

16.04.2015 08:20

Kuzey Kıbrıs Türk halkı, 19 Nisan Pazar günü 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanı'nı seçmek üzere sandık başına gidecek. 24 Mart'ta başlayan seçim propagandası 18 Nisan Cumartesi akşamı sona erecek. Seçimlerin birkaç gün kala adaylar son mesajlarını miting meydanlarında veriyor. Bağımsız olarak yeniden aday olan mevcut Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gazimağusa'daki Namık Kemal Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Eroğlu, Kıbrıs meselesini öyle veya böyle bitirmek için aday olduğunu ve halktan bu son görev için yetki istediğini söyledi. Eroğlu, halkın desteğiyle birinci turda seçimi kazanacaklarını söyledi.

"EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLEYİZ"

19 Nisan'a çok az bir süre kaldığını söyleyen Eroğlu, "Yine Namık Kemal Meydanı'nda bir araya geldik. Meydanı doldurdunuz ve meydanı doldurduğunuz gibi sandıkları da doldurmasını biliriz mesajını veriyorsunuz. Yıllardır halkımzın arasında oldum. Yıllarca bu yolları beraber yürüdük, bu meydanlarda birlikte olduk. Çok önemli bir seçimin arifesinde el ele gönül gönüleyiz" dedi. Eroğlu, halkın mührü nere vuracağını iyi bildiğini söyledi.

"ÇÖZÜM İÇİN UĞRAŞ VERİYORUM"

5 yıl önce halkın kendisine Cumhurbaşkanlığı görevini layık gördüğünü ifade eden Eroğlu, müzakere masasında seçilmiş lider olarak Kıbrıs sorununu çözmek için uğraş verdiğini söyledi. Her iki Rum lider ile görüştüğünü, en son Anastasiadis'in masadan kaçtığını, Hristofyas'ın ise Greentree Zirvesi'ne 5 hayır ile geldiğini anımsattı. Eroğlu, konuşmasını "Demek ki karşımızda, bizim kadar samimi bir anlayışla anlaşma arayışı içinde olan yok" diye sürdürdü.

"BENİ SUÇLUYORLAR AMA BEN MASADAYIM"

Derviş Eroğlu, "KKTC'de kendisini sol olduğunu iddia eden partiler, buna rağmen beni suçluyor. Artık insaf. Bakınız dış dünyaya doğru dürüst ses vermediğiniz sürece, sizi yıllarca masada tutarlar. Madem ki kavga yok, sessiz, sessiz müzakerelere devam ediyorlar, 40 yıl daha devam etsinler derler. Benim kitabımda bir 40 yıl daha sizi masada tutmak yoktur" diye konuştu.

"NİYETLERİ YOKSA DÜNYAYA BUNU SORGULATACAĞIZ"

Müzakere masasında yarım kalan bir iş olduğu için aday olduğunu ifade eden Derviş Eroğlu, sözlerine kendisinin makam için değil, ülkenin geleceği için Kıbrıs sorununu sorun olmaktan çıkarmak için müzakere masasına oturmak için tekrardan aday olduğunu kaydetti.

Birkaç yıl içerisinde Kıbrıs sorununu sorun olmaktan çıkaracağını iddia eden Derviş Eroğlu, "Şöyle ya da böyle çözeceğiz. Çözemezseniz ne olacak diye soranlar var. Biz şu an KKTC çatısı altındayız. Müzakereler devam ederken, KKTC'nin cumhurbaşkanıyız, halkıyız. Çözüm için uğraşıyoruz. İyi niyetimizle uğraşıyoruz. Karşımızdakinin anlaşma niyeti yoksa, demek ki Rum'un samimiyeti yoktur. Biz de bunu dünyaya sorgulatacağız" diye konuştu.

"GENEL SEKRETERE SON OYUN SÖZÜNÜ BEN SÖYLETTİM"

Anastasiadis'in masadan kaçtığını ve kendisini dünyanın hiçbir ülkesinin suçlamadığına vurgu yapan Derviş Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her şey bizim eserimiz. 80 kez Hristofyas ile görüştüm. 5 kez Kıbrıs zirvesi yapıldı. İlk kez BM Genel Sekreter'ine 'son oyun' sözünü ben söylettim. Eide geçtiğimiz günlerde geldi. Ben birkaç yıl içinde bu sorunu çözeceğimizi söyledim. Eide ne dedi? '2015 sonu referandum için hedeftir' dedi."

"NOBELİ ALIR AMA SONUMUZ OLUR"

Halkın, KKTC'ye sahip çıkan, tecrübeli, güvenilir, sabırlı ve Türkiye ile ilişkileri iyi olan bir lider aradığını ifade eden Eroğlu, solcu geçinen bazı kesimlerin bölge ziyaretlerinde "kim seçilirse seçilsin Türkiye'nin dediği olur" diye konuştuğuna dikkat çekti. Türkiye ile zaman zaman istişare ettiğini söyleyen Derviş Eroğlu, kendi devletine sahip çıkmayan, Türkiye'yi anavatan bilmeyen, garantörlüğe hayır diyen, vatandaşlar arasında ayırım yapan kişinin KKTC'yi temsil edemeyeceğini söyledi.

"Bu meziyetleri taşımayan masada her şeyi verir ve sorunu çözer. Sonra da Nobel Barış Ödülünü alır. Ama o ödül sonumuz olur" diyen Eroğlu, masadaki en büyük gücün KKTC olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Derviş Eroğlu: 'Bir Kaç Yıl İçinde Kıbrıs Sorunu Kalmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement