Derya Büyükuncu: 500 Bin Liranın Yarısı Bile Elime Geçmedi - Son Dakika
Magazin

Derya Büyükuncu: 500 Bin Liranın Yarısı Bile Elime Geçmedi

'Survivor Ünlüler-Gönüllüler' yarışmasında kazandığı paranın yarısını bağışlayacağını söyleyip ortadan kaybolan Derya Büyükuncu ilk kez konuştu.

29.04.2014 10:04  Güncelleme: 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Acun Medya tarafından 2011 yılında düzenlenen ‘Survivor Ünlüler-Gönüllüler’ yarışmasında türkücü Nihat Doğan’a karşı birinciliği elde eden ve 500 bin TL’lik para ödülü kazanan milli yüzücü Derya Büyükuncu, yarışmanın finalinde kazandığı paranın yarısını işitme engelli çocuklar yararına çalışan bir vakfa bağışlayacağını söylemişti.

Acun Medya tarafından bu bağış sözünü tutmamakla suçlanan Büyükuncu, Sözcü gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Büyükuncu'nun açıklamalarından satırbaşlatı;

ABD’ye kaçtığınız konuşuluyor ama siz buradasınız öncelikle bununla başlayalım.

Valla beni nasıl buldunuz bilmiyorum, şaşırdım hatta içimden dedim CIA veya Interpol girdi mi araya! Şaka bir yana hakkımda son 1-2 haftadır haberler yapılıyor, ben de konuşma gereği duydum. Ben 20 yıldır ABD’de yaşıyorum. İnsanın yaşadığı yerde olmasını ‘oraya kaçtı’ gibi göstermek ancak bizim ülkemizde olur.

"TAAHHÜTLER YERİNE GELMEDİ"

Hakkınızda yapılan haberleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

O haberlere bakarak bazı insanların benim 500 bin lira aldığımı düşünmeleri normal çünkü böyle bir ortam yaratıldı. Haberlere baktığımız zaman, bir kere ben Acun Abi’yi çok severim ve sayarım, onun da beni sevdiğini düşünüyorum, onun ağzından ya da onun söylemiyle yazılmış bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ve düşünmek de istemem.

Siz 500 bin lirayı aldınız mı?

Aslına gelirsek benim elime 500 bin liranın yarısı bile geçmedi.

Peki neden geçmedi?

Çünkü verilen taahhütlerin hiçbiri yerine getirilmedi, ben almış olduğum parayı da yarışma bittikten çok çok uzun zaman sonra aldım.

"İMZALANAN SENETLER ÖDENMEDİ"

Kaç ay veya kaç yıl sonra aldınız?

Yaklaşık 2 seneyi geçti. İmzalanan senetler ödenmedi. Haliyle siz de ödemeler yapılacak diye bekliyorsunuz, ona göre planlar yapıyorsunuz. Bunlar yerine getirilmeyince çok zor durumda kaldım. Herkesin yapacağı gibi hakkımı aramaya çalıştım.

"SENETLERİ ÖDEMEDİLER"

Hukuk yoluna mı başvurdunuz?

Avukat tuttum, normal işlemlere başladılar. Protestoydu, haciz işlemleriydi… Ama yine de elimize bir şey geçmedi bütün bunlara rağmen. Sonra avukatlarım bir anlaşmaya vardı. Bu süreçte hem benim hem diğer tarafın avukat masraflarını ben karşıladım. Ve çok büyük paralar ödedim. Parayı alırken de almam gereken faizi almadım. Hal böyle olunca benim elime tabii ki 500 bin liradan daha az bir para geçti. Ve bu süreç yaşanırken hiçbir zaman birisi hakkında ya da birileri hakkında çıkıp tek kelime etmedim.

Peki niye çıkmadınız?

Ben böyle işlerin daha sakin, anlaşmaya dayalı şekilde yapılabileceğini düşündüm. Şimdi gazetelerde deniliyor ki bağış yapmadı ya da yapmayacak. Ben hiçbir zaman bağış yapmayacağım demedim. Tabii ki ben normal olan hakkımı aldıktan sonra geri kalan kısmını bağışlayacağım.

Acun Medya’nın 3 aydır size ulaşamadığı ve bağış yapacağınızın kontratta yazılı olduğu söylendi. Sözleşmede böyle bir şey var mı?

Sözleşmede bu var. Ben zaten hiçbir zaman vermeyeceğim demedim. Ancak 500 bin TL’nin tamamını almadan hiçbir ödeme yapmam. Şu ana kadar kimse ile görüşmüş değilim. Ancak siz nasıl bana ulaştıysanız onlar da ulaşabilirdi.

Demek ki telefon numaranızı değiştirmediniz ?

Hiç öyle bir şey yok. Uzun süredir aynı numarayı kullanıyorum.

Geçen gün AVM’de yakalandığınız haberi vardı. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

Gazetecilerden kaçtığım söylendi, yazıldı. Türkiye’den kaçtığım söylendi. Kaçacak olsam AVM’de olmam. Ayrıca resmini çeken ya da orada olan gazeteciye açıklama yapmak zorunluluğum da yok. Her önüme çıkan gazeteci ile konuşsam başka bir şey yapamam.

"BAŞARIM HABER OLMADI"

İşitme Engelliler Derneği’nden sizi arayanlar oldu mu?

Yok hayır… Ama yakın zamanda görüşeceğiz. Dediğim gibi ben en kısa zamanda bunu halledeceğim.

Bağış parasıyla ev almışsınız?

İnanın ben de bazı şeyleri gazetecilerden öğreniyorum mesala villa aldığımı, hatta öldüğümü bile ben gazetelerden öğrendim. Okuyunca soru işareti oluyor insanda… ‘Ben öldüm mü? Öldüm de haberim mi yok?’ diye şaşırıyorsun. Ben 32 sene spor yaptım bu ülke için. 28 sene milli takım formasını giydim, dünya şampiyonalarında madalyalar aldım, 500’den fazla rekor kırdım. Ama bunlar hiçbir zaman yanlış haberlerim gibi manşet olmadı.

Bundan sonrası için süreç nasıl ilerleyecek?

Çok hızlı ilerleyecek. Ama en iyisini avukatlarımbilir. Sonuçta ben yapılan haberler üstüne konuşuyorum. Tabii ki hukuksal yönlerini onlar kadar bilmiyorum. O nedenle şu anda bir şey söylemem doğru olmaz. Biz kısa sürede yapmamız gerekeni yapıp bu işi tatlı sonuçlandıracağız.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Söyleyeceğim her şeyi söyledim aslında. Ben karakterimi, duruşumu hiçbir paraya değişmem, satmam. Bu bağış tabii ki olacak, herkesin gördüğü gibi hiçbir yere kaçtığım yok. Herkesin içi rahat olsun diyorum.

ACUN MEDYA'DAN AÇIKLAMA

Büyükuncu'nun açıklamalarından sonra Acun Medya yazılı bir açıklama yaparak, "Derya Büyükuncu’nun Survivor yarışmasından kazandığı ödülün ödemesi Show TV’nin sorumluluğundadır. Acun Medya’nın bu ödeme ile herhangi bir alakası bulunmamaktadır." dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Magazin Derya Büyükuncu: 500 Bin Liranın Yarısı Bile Elime Geçmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • ezo: GÜNLERDİR BU ADAMA SAYIP DURUYORUZ ACUN MEDYADA ÇIKIP BİŞEY SÖYLEMEDİ ŞİMDİ ADAM KONUŞMAYA BAŞLAYINCA BİZİM ALAKAMIZ YOK DİYORLAR HERKES Mİ BUKADAR DANSÖZ OLUR BE YAZIK VALLA 55 14 Yanıtla
  • ..........: ACUN MEDYADA İŞİNE GELENE YAZIO VALLA 49 2 Yanıtla
  • sevket: ee adam haklı, sen yarışmada kazandığı parayı ödemezsen neresinden bulup da 250 bin tl bağışlayacak??? önce kazandığı tam ödensin, sonra yardımın ödenip ödenmediği sorulur. bu tv yarışma programlarına dikkat. şahsen tanıdığım bir arkadaşım da altın kazanma yarışmasını kazandı. fakat kanal vermemiş. mahkemelik oldular ve mahkeme sonunda yıllar sonra hakkını aldı. ayrıca bir konuya daha dikkat: yarışmada araba veriyoruz diyorlar. atıyorum60 bin tl'lik araba. ama vergisi 25 bin tl tutuyor ve kazandığınızda bunu ödeyin önce diyor. adamın buna durumu yoksa da başlıyor pandomim :). son sözüm, ben bu sistemin çarkı olmayacağım... 42 0 Yanıtla
  • derya: acun bu ısın bokunu cıkardı 31 0 Yanıtla
  • Hikmet: acun medya televizyonlara oynuyor işini hallettikden sonra karşılığını vermiyor.aynı bi telefon alıp bozdukdan sonra garantiye verip 1 ay beklememiz gibi düşünün.satışı yaptıkdan sonrasındaki süreç yavaş işliyor. yazıklar olsun. sanki çıkaramayacağı bi para 29 0 Yanıtla
  • ADALET: ARKADAŞLAR EL İNSAF YAHU ADAM O ADADA 3 AY ANASINDAN EMDİĞİ SÜT BURNUNDAN GELDİ BU KADAR ZORLUGA RAGMEN 2 YILDIR PARASINI ALAMAMIŞ VE Bİ DÜNYA UGRAŞLAR SONUCUNDA Bİ MİKTARINI ALABİLMİŞ BURDA ŞEREFSİZLİK YAPAN O PARAYI ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜ OLAN YANİ SÖZLEŞME METNİNDEKİ ÖDEYECEK OLAN ACUN MEDYA MI SHOW TV Mİ? KALDIKİ ADAM DÜRÜSTCE BEN BAGIŞYAPMIYACAM DİYEDE BİŞEY DEMİYOR LÜTFEN ACUN VE ARDINDAKİ KANALLARI KORUMAYALIM SİZ O YARIŞMADAN ELDE EDİLEN PARAYI BİLİYORMUSUNUZ?EMİNİM BİLMİYORSUNUZ AV.SAMİ KILIÇ SAYGILARIMLA 28 0 Yanıtla
  • Mete: Olay belli oldu..Adamın kazandığı para bile ödenmemiş..Zaten bu yarışmalar hep şaibeli..Kazananların paralarının ödenmediği her yerde konuşuluyor 20 4 Yanıtla
  • .: acun o kadar sallıyordu sallıyordu noldu şimdi ben ödeyemem show tv ödeyecek diyor e oldumu şimdi yani ?sen adamı suçla suçla parayı aldı kaçtı de şimdide ben ödemedim show tv ödeyecek de madem siz ödemiyorsunuz bilmiyorsunuz niye insanların kişiliklerini karalıyorsunuz yazık 18 0 Yanıtla
  • erhany: sende aldığının yarısını verseydin senden net 250 bin kimse istemedi.. 3 14 Yanıtla
  • SB: vay vayyy gelinen duruma bakın bu adam çıkmış kendini aklamak için paramı alamadım gibi bir yalan uydurmuş dün laf edenler bugün yalanlarına inanıvermişler bırakın bu şahsın dediklerini arkadaş ben bir kelimesine dahi inanmam acun medya patronu bir adam onu da geçin toplumda saygın bir yeri var hiç böyle bir şeyle gündeme gelmek istermi allah aşkına aklınız alıyormu insanlar kendilerini aklamak için artık yapmayacağı bir şey kalmamış niye daha önce çıkıpta anlatmamış ortadan kaybolmuş kameralara yakalanınca mı aklına geldi parayı alamadığı 6 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde Amasya'da konser verdi
    01:59 Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde Amasya'da konser verdi

    Azerbaycan devlet sanatçısı Azerin, Türkiye'ye gelerek Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Amasya'da konser verdi. Amasya Belediyesi tarafından düzenlenen konserde Azerin, şarkı, türkü ve marşlarla Amasyalıları coşturdu. Konseri yaklaşık 10 bin kişi izlerken, vatandaşlar Türk ve Azerbaycan bayraklarını dalgalandırdı. Azerin, Amasya'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek Çanakkale şehitlerini anarak teşekkür etti.

  • Survivor 2024 All Star'da Büyük Sakatlık!
    00:32 Survivor 2024 All Star'da Büyük Sakatlık!

    Survivor 2024 All Star yarışmasında tecrübeli bir yarışmacı parkurda yaşadığı talihsiz sakatlık sonucu hastaneye kaldırıldı. Acun Ilıcalı, yarışmacının durumunun ciddi olduğunu açıkladı. Haftanın 3. dokunulmazlık oyununu Kırmızı Takım kazandı ve Mavi Takım'dan eleme adayı olarak Batuhan belirlendi. 4. eleme adayı ise yarın oynanacak dokunulmazlık oyunu sonunda belirlenecek.

  • 83 gündür haber alınamayan Prenses Kate Middleton'tan ilk görüntü
    23:34 83 gündür haber alınamayan Prenses Kate Middleton'tan ilk görüntü

    İngiliz Kraliyet ailesinin büyük bir açıklama yapacağı söylentisinin ardından gözler 83 gündür ortalarda görünmeyen Kate Middleton'a çevrilmişti. Öldüğü söylentisiyle gündeme gelen Middleton, eşi Prens William ile birlikte keyifli bir şekilde alışveriş yaparken objektiflere yansıdı.

  • Marvel, Ant-Man 4, Captain Marvel 3 ve Eternals 2 filmlerini iptal etti
    20:32 Marvel, Ant-Man 4, Captain Marvel 3 ve Eternals 2 filmlerini iptal etti

    Marvel'ın popülaritesinin düşmesi ve gişe başarısızlıkları nedeniyle Ant-Man 4, Captain Marvel 3 ve Eternals 2 filmleri iptal edildi. Disney CEO'su Bob Iger'ın kararıyla alınan bu iptal kararı Marvel ile Disney arasında ufak fikir ayrılıklarına neden oldu.

  • KADIN GİYİM MODASININ VAZGEÇİLMEZİ!
    20:31 KADIN GİYİM MODASININ VAZGEÇİLMEZİ!

    Kadınlar, kıyafet seçimlerine her zaman dikkat ederler. Günlük yaşamlarında şık giyinmeye önem verir ve kaliteli markaların ürünlerini seçerler.

  • Mehmed'in Zorlu Mücadelesi
    18:34 Mehmed'in Zorlu Mücadelesi

    Mehmed, Yanoş'un oyununa gelerek pusuya düşürüldü. Kurtulmayı başaran Mehmed, babasına yardım edebilecek mi? Murad'ın otağına yapılan baskında tehlikeli bir durumla karşılaşan Murad, nasıl kurtulacak? Osmanlıların zaferle döndüğü Kosova Savaşı sonrasında Çandarlı'nın kurduğu oyun Mehmed'i hedef alır. Mehmed'in evliliği gerçekleşirken, onun hayali başka bir yolculuktur. Haremde ise Halime Sultan'ın planları ve yeni dengeler merak konusudur.

  • İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!
    18:32 İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 18-24 Mart haftasında 16 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

  • Nil Ünal, görselini profesyonel ellere teslim etmeliyim
    18:32 Nil Ünal, görselini profesyonel ellere teslim etmeliyim

    Nil Ünal, rutin kontroller için doktoruna ziyaret ettiğini ve dostlukları nedeniyle bunun kendisi için keyif içerdiğini dile getirerek, görsel anlamda zamana meydan okuduklarını ve eserlerinin her dönem dinlendiğini söyledi.

  • Şebnem ve Mesut'un Hayatı Değişiyor
    18:31 Şebnem ve Mesut'un Hayatı Değişiyor

    Şebnem ve Mesut, ilişkilerini güçlendirmek için çabalarken Şebnem'in suikasta uğraması her şeyi değiştirir. Mesut, suikastı gerçekleştiren kişiyi bulmak için kararlıdır. Gümüşçü Vakfı'nın düzenlediği yemek daveti ise büyük bir skandala yol açar. Aynı zamanda Onur cezaevinden çıkar ve Demir'le yüzleşir. Şebnem, Demir ve Onur arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

  • Shakira, Gerard Pique'yi Aldatıldığı Reçel Sayesinde Yakaladı
    16:40 Shakira, Gerard Pique'yi Aldatıldığı Reçel Sayesinde Yakaladı

    Kolombiyalı ünlü şarkıcı Shakira'nın Barcelona'nın ünlü emekli futbolcusu Gerard Pique ile yaşadığı 12 yıl birliktelik 2022'de ihanetle sona ermişti. Pique, iki çocuğunun annesi Shakira'yı, özel bir şirkette halkla ilişkiler uzmanı olarak çalışan Clara Chia Marti ile aldatmıştı.

  • Gigi ve Bella Hadid'in erkek kardeşi Umre'ye gitti
    16:06 Gigi ve Bella Hadid'in erkek kardeşi Umre'ye gitti

    Filistin asıllı Bella ve Gigi Hadid'in 24 yaşındaki erkek kardeşi Anwar Hadid, umreye gitti. Duygularından bahseden Anwar "Allah'ın emri. Bu anlar için sonsuza kadar minnettarım" ifadelerini kullandı.


Advertisement