Deutsche Bank 1500. Varantını İhraç Etti - Son Dakika
Güncel

Deutsche Bank 1500. Varantını İhraç Etti

Deutsche Securities Menkul Değerler'in Genel Müdürü Albert Krespin, "Mart ayında varant ve sertifika işlem hacminin %40'ı internet üzerinden gerçekleşti.

23.07.2014 10:46  Güncelleme: 10:48

Deutsche Bank'ın yapılandırılmış araçların ihracından sorumlu platformu db-X markets, 1500. varantını ihraç etti.

Yatırımcıların online platformlara yönelik talepleri giderek artıyor. Biz de yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılayacak online ve mobil tabanlı projeler üzerinde çalışıyoruz. Bu kanallar piyasanın büyümesi açısından çok önemli" dedi.

Türkiye'nin ilk varant ihraççısı Deutsche Bank, 1500. varantını ihraç etti. 1500. varantın da içinde bulduğu 32 adet yeni varant 24 Temmuz'da Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlıyor. Yeni ihraçla birlikte Deutsche Bank'ın piyasada işlem gören toplam varant sayısı 190'a ulaşırken bugüne kadar ihraç ettiği toplam varant sayısı 1508 oldu.

Yeni varant ihraçlarına yatırımcıların ilgisi doğrultusunda hız kesmeden devam edildiğini belirten Deutsche Securities Menkul Değerler Genel Müdürü Albert Krespin şunları ifade etti:

"Deutsche Bank'ın ilk varant ihracını gerçekleştirdiği 2010 yılından bu yana geçen sürede yatırımcıların gösterdiği yoğun ilgi sayesinde varant piyasası büyümesini sürdürüyor. Bugün varant piyasasında günlük işlem hacmi ortalama 1 milyar TL'nin üstünde seyrederken, yatırımcı ilgisinin yoğun olduğu günlerde bu rakam 2 milyar TL'ye kadar çıkabiliyor. Biz de Türkiye'nin ilk varant ihraççısının resmi piyasa yapıcısı olarak piyasanın gelişmesine katkıda bulunmanın ve 1000. varant ihracından sonra geçen 7 ay içinde 1500. varant ihracına ulaşmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İşlem hacminin yüzde 40'ı internet üzerinden

Yatırımcılarla birebir iletişimin çok önemli olduğunu ancak yatırımcıların talepleri doğrultusunda farklı kanallarda da büyümek için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Krespin sözlerine şöyle devam etti:

"Yatırımcıların internet üzerinden bilgi edinme ve işlem yapma konusundaki talepleri her geçen gün artıyor. Türkiye Sermaye Piyasası Birliği'nin yayınladığı aracı kuruluşların 2014 ilk çeyrek faaliyet dönemi verilerine göre Mart ayında varant ve sertifika işlem hacminin yüzde 40'ı internet üzerinden gerçekleşmiş. Biz de bu kapsamda yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılayacak online ve mobil tabanlı projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Online ve mobil kanallar sayesinde yatırımcıların bilgi seviyesinin artacağına ve piyasanın büyüyeceğine inanıyoruz"

Eğitimler piyasanın büyümesini destekliyor

Varantlar ve diğer yapılandırılmış araçlara ilginin sürekli hale gelmesi ve piyasanın gelişimine devam edebilmesi için ürün çeşitliliği, sağlıklı piyasa yapıcılığı ve eğitim büyük önem taşıyor. Özellikle eğitimlerin piyasanın gelişmesinde önemli rol oynadığını belirten Krespin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Finansal okuryazarlığın önemi her geçen gün artıyor ve biz de mevcut ve potansiyel yatırımcıların varantlar ve türev ürünler ile ilgili bilgi sahibi olmalarını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda 2014 yılı içinde 10 ilde 500'e yakın kurumsal, bireysel yatırımcı ve piyasa profesyoneline eğitim verdik. Yaz aylarında da eğitimlerimize online kanallar üzerinden devam ediyoruz. Yılın geri kalanında Samsun, Konya ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 8 ilde daha düzenleyeceğimiz eğitimlerle toplamda 1000 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Sektördeki diğer kurumların yürüteceği eğitim çalışmalarının da bu anlamda son derece önem taşıdığını düşünüyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Deutsche Bank 1500. Varantını İhraç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement