Deva Hastanesi'ne 'Bebek Dostu Hastane' Unvanı Verildi - Son Dakika
Yerel

Deva Hastanesi'ne 'Bebek Dostu Hastane' Unvanı Verildi

Deva Hastanesi\'ne \'Bebek Dostu Hastane\' Unvanı Verildi

Gaziantep Özel Deva Hastanesi’ne Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanı verildi.

21.08.2014 11:06

Gaziantep Özel Deva Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı tarafından 'Bebek Dostu Hastane' unvanı verildi.

Yeni doğan bebeklerin bakımı ve tedavisinde önemli hizmetlerde bulunan Deva Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı tarafından 'Bebek Dostu Hastane' unvanı verildi. 27 yataklı yeni doğan ünitesi ile vatandaşlara hizmet veren Deva Hastanesi, aldığı unvan ile başarısını taçlandırdı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Deva Hastanesi Yeni Doğan Bakım Sorumlusu Dr. Nihat Akgün, "27 yataklı yeni doğan ünitemizde 3'üncü basamak olarak hizmet veriyoruz. Yeni doğanla ilgili her türlü hizmeti veriyoruz. 500 gramlık prematüre bebeklerden en ağır vakalara kadar hizmet verebiliyoruz. Burada takip ve tedavilerini yapabiliyoruz. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı tarafından 'Bebek Dostu Hastane' unvanı aldık" diye konuştu.

Bebeklerin tümünü mümkün olduğu kadar anne sütü ile beslediklerini dile getiren Akgün, "Özel diyetle beslenen bebekler hariç genelde bebeklerimizi anne sütü ile besliyoruz. Biberon kullanmamaya çalışıyoruz. 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Hem kendi hastanemizde doğan hem de başka hastanelerde doğup hastanemize gelen hastalara hizmet veriyoruz. Genelde dolu kapasiteli çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deva Hastanesi'ne 'Bebek Dostu Hastane' Unvanı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement