Deve Güreşlerinin Geliri Eğitim Vakfı'na Bağışlandı - Son Dakika
Yerel

Deve Güreşlerinin Geliri Eğitim Vakfı'na Bağışlandı

Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen deve güreşlerinden elde edilen 19 bin 615 lira, eğitim yararına kullanılacak.

13.02.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen deve güreşlerinden elde edilen 19 bin 615 lira, eğitim yararına kullanılacak.

Dernek Başkanı Ahmet Karakuş, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Deve Güreşleri tertip komitesi ve Kumluca Eğitim Vakfı üyeleriyle belediye binasında toplantı düzenlendi.

Karakuş, ilçede her yıl düzenledikleri güreşleri bu yıl dernek yararına 25 Ocak'ta Kumluca Karatepe Stadında gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Türkiye'nin farklı illerinden yaklaşık 100 devenin güreşlere katıldığını anlatan Karakuş, şöyle konuştu:

"Güreşlerimiz sonunda tertip komitemizce 103 bin 25 lira gelir elde edildi. Elde edilen gelirden 83 bin 409 lirası güreş masrafı olarak dağıtıldı. Geriye kalan 19 bin 615 lira geliri dernek yönetimimizce ilçemizde yapımı sürdürülen Meslek Yüksek Okulu inşaatında kullanılmak üzere Kumluca Eğitim Vakfı'na bağışlamaya karar verdik. Bu konuda gerekli kararlarımızı alarak bağış parasını Eğitim Vakfı'nın ilgili hesabına yatırdık."

Deve güreşlerinin Yörük kültürü olduğunu ve gelecek nesillere aktarılması için çalıştıklarını kaydeden Karakuş, güreşler sayesinde topluma faydalı hizmetler yapabildiklerini bildirdi.

Belediye Başkanı Çetinkaya

Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığını da sürdüren Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise Kumluca ve yöresindeki bir avuç deve sahibinin yaşatmaya çalıştığı geleneğin yanında eğitime de destek verdiklerini kaydetti.

Deve güreşi organizasyonunun zor ve zahmetli olduğunu ifade eden Çetinkaya, buna karşılık çok kısa sürede güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini ifade etti.

Belediye olarak ilçede yapılacak her türlü güzel hizmete önderlik yaparak destek verdiklerini anlatan Çetinkaya, şunları kaydetti:

"İlçemizde az sayıda deve besleyen ve bu kültürü yaşatmaya çalışan arkadaşlarımız bu yıl güreşlerin kendi dernekleri yararına yapılması için karar alarak güreş tertip ettiler. Güzel güreşler oldu. Ben bu güreşlerimizin gerçekleştirilmesinde maddi, manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kumluca halkı, sizlerin bu kadirşinaslığınızı, hayırseverliğinizi asla unutmayacaktır."

Gelecek yıl yapılacak Kumluca Deve Güreşlerinin tarihinin 24 Ocak olarak belirlendiğini kaydeden Çetinkaya, bu güreşlerin de Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak hizmet vermesi planlanan Yüksek Okul binasının yapımında kullanılacğını bildirdi.

Konuşmaların ardından Karakuş, Eğitim Vakfı hesabına yatırılan bağış makbuzunu Çetinkaya'ya teslim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Deve Güreşlerinin Geliri Eğitim Vakfı'na Bağışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement