Develi Meclis Toplantısı "Gacer Sofrası"Yla Başladı - Son Dakika
Yerel

Develi Meclis Toplantısı "Gacer Sofrası"Yla Başladı

Develi Meclis Toplantısı "Gacer Sofrası"Yla Başladı

Develi Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı bu hafta “Gacer” bitkisinin yemekleriyle başladı.

03.06.2014 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Develi Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı bu hafta "Gacer" bitkisinin yemekleriyle başladı. Develi'nin Epçe Mahallesi çiftçilerinden Doğan Özdemir'in ikram ettiği Gacer ürününden yapılan yemekler, Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Meclis Üyeleri tarafından büyük beğeni topladı.

Eski popülasyonlardan kaplıca buğday grubuna giren ve yöre halkının Gacer olarak isimlendirdiği bitki Develi yöresi ve çevresinde yetiştiriliyor. Daha çok kıraç ve dağlık alanlarda yetiştirilen Gacer'den; ekmek, çorba, börek, pilav, dolma, yaprak dolması gibi her türlü yemek yapılabiliyor. Kaplıca buğdaylar grubunda yer alan Gacer bu grupta yer alan diğer bitkilere de alternatif bir ürün.

Üretici Doğan Özdemir Başkan Cabbar'dan Gacer üretiminin artırılması, Gacer ekiminin teşvik edilmesi ve Gacer ürününün işlenmesi için tesis kurulmasını talep etti. Başkan Cabbar "İlçemizde yetişen, hazmı kolaylaştıran tamamen doğal olan bu ürünün, pirincin ve bulgurun yerine kullanılmaması için hiçbir sebep yok. Hatta Gacer hiçbir kimyasal içermemesinden dolayı bulgur ve pirinçten çok daha sağlıklı. Bu hususta tek eksiğimiz Gacer'in yeteri kadar bilinmiyor olması. Bu anlamda Develi Belediyesi olarak Gacer'in tanıtımı ve ürünlerinin lezzetini katıldığımız her platformda dillendirip, Türkiye çapında bir kamuoyu oluşturmak için elimizden geleni yapma gayreti içinde olacağız. Gacer hak ettiği üretici kotasına erişince inşallah Gacer için gerekli tesisler çok daha hızla faaliyete geçecektir" diyerek, Gacer'in öneminin farkında olduğunu gösterdi. Üretici Özdemir Başkan Cabbar'a teşekkürlerini ileterek "Ben Gacer üretimini dedemden öğrendim, faydalarını sizlere saymakla bitiremem. İstiyorum ki bunu üretenler artsın ve memleketimizde yetişen bu ürünü dünyaya pazarlayacak konuma gelelim" diyerek temennilerini dile getirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Develi Meclis Toplantısı 'Gacer Sofrası'Yla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement