Devlet Tiyatroları Sezonu Açtı - Son Dakika
Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Sezonu Açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Sanat bir milletin hayat damarlarından biridir.

01.10.2015 22:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, " Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Sanat bir milletin hayat damarlarından biridir.' Sanatsız bir millet kavgacı olur, kan dökücü olur" dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü (DT), 2015-2016 tiyatro sezonunu Mehmet Baydur'un yazdığı, Sertel Uğur'un yönettiği "Kamyon" adlı oyunla açtı.

Altındağ Tiyatrosunda sahnelenen oyunu, Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, DT Genel Müdürü Nejat Birecik ve çok sayıda tiyatrosever izledi.

Oyunun ardından konuşan Topçu, Devlet Tiyatrolarının yeni sezonunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çocukluğunun Altındağ'da, tiyatronun bulunduğu mahallede geçtiğini anlatırken duygusal anlar yaşayan Topçu, "11-12 yaşındayım, babam burada seyircilere akşam vakitleri elinde fenerle yer gösterirdi. Ben de kutular vardı onu boynuma asar aralarda dolaşırdım, küçük olduğum için kıyak yaparlardı salona alırlardı" dedi.

"Bu sahnede sizlerin huzurunda Bakan olarak varım" diyen Topçu, insanın kaderinin sahnede oynanan oyunlar gibi olduğuna dikkati çekti.

Topçu, "Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Sanat bir milletin hayat damarlarından biridir'. Sanatsız bir millet kavgacı olur, kan dökücü olur" ifadesini kullandı.

Sanatın toplumun, milletin, insanın, hayat damarlarından birisi olduğunu yineleyen Topçu, "bu hayat damarlarına" daha çok ilgi göstermek gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement