Devletin Parasına Yazık - Son Dakika
Yerel

Devletin Parasına Yazık

Devletin Parasına Yazık

TPAO tarafından iki yıl önce yapımına başlanan sosyal tesisler, müteahhidin işi bırakmasının ardından kaderine terk edildi.

08.01.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyaz saray, misafirhane ve lojman inşaatlarına iki yıldın tek çivi çakılmadı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından iki sene önce yapımına başlanan sosyal tesisler, müteahhidin işi bırakmasının ardından kaderine terk edildi.

'DEVLETİN VE HALKIN PARASI ÇÜRÜYOR'

TPAO Bölge binası yakınlarında ve TPAO sitesi içinde bulunan sosyal tesisler, yanlış ihale sisteminden kaynaklı sorunlar nedeniyle 2 yıldır çürümeye terkedildi. Milyonluk tesisler olan Beyaz saray, misafirhane ve lojman inşaatlarına, müteahhit firmanın işi bırakmasının ardından 2 yıldır tek çivi bile çakılmadı. Atıl vaziyette olan ve iki yıldır hiçbir çalışmanın yapılmadığı inşaatlara tepki gösteren Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, milletin ve devletin parasının iki yıldır çürümeye terk edildiğini söyledi. Tekik, "TPAO Bölge Müdürümüz iyi niyetlidir. TPAO'yu yöneten yerel yetkililerin kötü niyeti yoktur ama 2 yıldır burada ihale yasasından dolayı trilyonlarca liralık inşaatlar çürümeye terk edildi. Beyaz saray, lojmanlar, misafirhane vs. 2 yıldır devletin ve halkın parası çürüyor burada. Kamu ihale yasasından dolayı Devlet vermiş en düşük teklifi veren Müteahhit'e, Müteahhit kaçmış gitmiş. 2 yıldır kamu kaynağı orda çürüyor. Siyaset kurumu neden bunu dert etmiyor. Devletin ve halkın parası 2 yıldır çürüyor. Enerji Bakanı, Başbakanın 'A' takımındadır. Enerji Bakanı TPAO iyi yönetemiyor. Enerji Bakanın tek görevi Türkiye'ye doğal gaz temin etmek değildir. TPAO gibi, TÜPRAŞ gibi kuruluşlarına sahip çıkmaları gerekiyor. Devletin Enerji Bakanı TPAO ve TÜPRAŞ'a sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Devletin Parasına Yazık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement